Anders gir full gass!

27.11.2008
Anders gir full gass!
Anders Krohn liker seg bak rattet.

Det er en opplagt og blid ung mann som tar i mot meg på gutterommet på Austrått. Anders Krohn har nettopp kommet tilbake fra Oslo, hvor han for andre gang ble tildelt bilsportforbundets kongepokal. Samtidig mottok han medalje for å ha vunnet Formel 2000 i USA med hele ni av 14 seire i 2008-sesongen. Det er med andre en suksessrik gutt jeg har gleden av å ha foran meg.

Begynnelsen

Anders viser seg raskt å være en usedvanlig sympatisk og trivelig idrettsutøver med store ambisjoner innen motorsporten, men samtidig med beina godt plantet på jorda. – Dette handler om knallhard jobbing, hver eneste dag, presiserer Anders. Sånn har det imidlertid ikke alltid vært. Anders ler for seg selv mens han forteller at han allerede som 2-åring fikk sitte i en gokart for første gang. Der likte han seg så godt at han nektet å gå ut av igjen. Det endte derfor med at han måtte innta middagen her. – Jeg skjønte nok allerede da at det er racing som er tingen, humrer Anders. Derfra gikk det ikke lenge før han ville kjøre selv, og før han fylte 4 var han i gang. Deretter har han gått gradene. Anders har kjørt, og vunnet, alle gokartklassene, og de senere årene har ønsket om å kjøre formelbil på heltid blitt en realitet. – Det er selvfølgelig en guttedrøm som har gått i oppfyllelse, forteller 21-åringen.

Oppveksten

Den unge formelkjøreren er født og oppvokst i Sandnes. Han har vært aktiv innen ulike idretter, som fotball, ishockey og BMX, i tillegg til motorsport. - Foreldrene mine har alltid støttet meg fullt ut og brukt helgene til å reise rundt med meg, skryter Anders. Han gikk idrettslinja på Gand videregående skole, og fremhever den tiden spesielt. – Det er de kuleste årene i mitt liv, ivrer han. Etter videregående skole tok Anders et oppgjør med seg selv i forhold til videre utdanning. Han bestemte seg for å ta et friår fra skolen og satse for fullt på motorsporten i 2007. Det året vant han Formel Ford i Nederland, og friåret ble dermed utvidet. Etter å ha vunnet formel 2000 i USA i 2008 har han bestemt seg for å satse for fullt på ubestemt tid. – Å kjøre kan jeg ikke gjøre i fremtiden, det må skje nå, forklarer han. Samtidig er han klar på at om han ikke skulle lykkes like godt med kjøringen som han ønsker, er veien kort til universitetet og videre studier.

Hverdagen

Det er ingen glamorøs hverdag Anders skisserer for meg, da jeg vil vite hvordan oppholdet i USA fortonet seg. - Jeg reiste vestover i februar. Dagene startet klokken halv 6. Sammen med teamet mitt, Andersen Racing, begynte dagen med halvannen times joggetur. Deretter var det felles frokost, før arbeidet tok til. Vi testet mye, kjørte gokart, forberedte løp, jobbet med data og video, som er installert i bilene, og ikke minst var det mye kontakt og planlegging med sponsorene. Det er viktig å pleie sponsorene godt, siden jeg er prisgitt dem for å kunne holde på med dette. Det er mitt eget ansvar å skaffe sponsorer, og det bruker jeg mye tid på. Etter arbeidsdagens slutt, var det middag sammen med teamet, og gjerne litt sosialt på kvelden. Da kunne vi gå ut og ha det litt kult sammen. Jeg storkoste meg, sier Anders mens han blir drømmende i blikket.

-Oppholdet i USA var en stor opplevelse for meg, både på og utenfor banen. Det er jeg veldig takknemlig for å ha fått være med på, og jeg har bare positive minner. Det er klart at jeg savnet venner og familie, men jeg fikk besøk av foreldrene mine og var også hjemme et par turer i løpet av året, forklarer Anders. Nå er han imidlertid glad for å være hjemme igjen. - Uttrykket ”Borte bra, men hjemme best” gjelder også for meg, ler han.

Fokus på helse

Anders forteller at det også innen motorsporten fokuseres mye på fysisk trening og kosthold. Løpene varer inntil 1 time, og er en fysisk og psykisk påkjenning, så det er viktig å være godt trent. – Jeg er forholdsvis høy, og siden det er en fordel innen denne sporten å være lett, er det spesielt viktig for meg å spise sunt og holde vekta nede. Dette er derimot ikke til hinder for at han unner seg god mat, og røper at det er italiensk mat som er favoritten. – Ingenting slår en god pasta Carbonara, ler han, og tilføyer: - Det er viktig å kose seg litt også!

Veien videre

Ingenting er bestemt for neste sesong enda. Anders holder mulighetene åpne og sier at det er en kabal som må gå opp før avgjørelsen tas.  - Det er mange klasser og muligheter innen denne sporten, og jeg er nå inne i en periode hvor jeg vurderer hva jeg skal satse på videre.   Målet mitt er å være best og vinne løpene samme hva jeg kjører. Jeg vil være racingsjåfør, men vil ha topp resultater før jeg går opp en klasse. Til nå har jeg lykkes godt, men er klar over at motgang før eller senere kommer til meg også. Den er jeg rustet til å stå i mot, sier Anders med overbevisning. – Det er alltid en vei ut av motgangen!

På spørsmål om hvor han ser seg selv om 5 år, tenker Anders seg om et øyeblikk, før han uttrykker et sterkt ønske om fortsatt å være racingsjåfør. – Jeg håper også på flere mesterskapstitler innen den tid, betror han meg før han avslutter: – Den store drømmen er å bli en del av Ferrariteamet, men det er en drøm og ikke et mål, presiserer Anders jordnært.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...