Eriksen på topp

16.10.2008
Eriksen på topp
Det er ikke akkurat trengsel på tribunene når Sandnes ULF spiller hjemmekamp.

Utover høstsesongen har Morten Eriksen tydelig vist at han er et naturlig valg som spiss når trener Johan Selvik skal ta ut laget. Også publikum har likt å se Eriksen utfordre bakrommet og skape muligheter foran motstandernes mål. Selv sier han at det er spiss han ønsker å spille og håper å få den tilliten også frem mot neste sesong.

Må underholde

Underholdende fotball er nødvendig for å trekke publikum til kampene. Spesielt har dette vist seg i Sandnes hvor det var fulle tribuner de siste kampene i 2007 sesongen hvor SU kjempet om opprykk. Etter det har tilskuertallet dalt jevnt nedover hver kamp etter hvert som spenningen forsvant. De gode resultatene på hjemmebane har også uteblitt. Nå er det en ny sesonginnspurt, denne gangen i andre enden av tabellen.

 

Eriksen et friskt pust

Offensivt har Morten Eriksen vært et friskt pust inn i et SU lag som generelt har hatt problemer med å utfordre bakrommet til motstanderne. Eriksens har en god hurtighet og har til nå i år vist god vilje til å gå på løp. – Som spiss handler mye av spillet om å være tålmodig, understreker Eriksen. Selv ønsker han gjerne å få mange baller å løpe på, men det vil i så fall kreve at resten av laget jobber etter og kommer frem foran mål. – Lange baller i bakrommet er ikke en strategi man ensformig man kan bruke en hel kamp, forklarer han. – Vi må som lag kunne variere.

 

Vil spille spiss

Selv om Eriksen fra tidligere i karrièren har mye erfaring fra spill på midtbanen, og fortrinnsvis kant, er det spiss han ønsker å være. Etter at han kom til Sandnes har han også spilt en del kant, noe som kommer an på hvilken formasjon som blir valgt. – Jeg har så vidt spilt litt forsvar for mange år siden, etter det har jeg som regel spilt midtbane eller spiss, sier Eriksen. Han håper nå at han kan få bruke vinteren til å finspisse de offensive egenskapene han trenger som spiss.

 

Merker presset

Som spiss blir man ofte vurdert ut fra målstatistikk og SU er blant lagene i Adeccoligaen som har fått færrest mål denne sesongen. Eriksen er klar over at det ligger ett visst forventningspress til de som spiller spiss om å lage mål. – Klart det er fokus på å vinne kamper og score mål, sier Eriksen. – Allikevel er det viktig at presset ikke stjeler fokus slik at du ikke får konsentrert deg om å gjøre de rette tingene, legger han til. Til nå mener han denne balansen har fungert godt og ser på det presset som har vært som nødvendig for å holde motivasjonen oppe.

 

Konsentrasjon

På spørsmål om hva det er som vil sikre SU en ny sesong i Adeccoligaen er Eriksen klar. Konsentrasjon, sier han. – Hele laget må se alvoret og virkelig ønsket en ny sesong i divisjonen. På den måten vil vi klare å holde fokus gjennom hele kampen og slippe de kjedelige målene på tabber hvor vi gir vekk ballen, forklarer han. Selv er han soleklar på at han ønsker en sesong og at motivasjonen er til stede.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...