Uredde førstereisgutter

27.05.2008
Uredde førstereisgutter
Sandnes ULF

Solid spill og stadig mer offensiv satsing fremover i kampene har preget Sandnes Ulf sine første måneder i Adeccoligaen. Dessverre har et par kjedelige tap gjort at laget har måttet gå av gressmatten uten et eneste poeng, som igjen har ført til at bunnen av tabellen er nærmere enn den skulle vært. Spennende og innholdsrike kamper har de lyseblå allikevel servert oss oppe på Sandnes Idrettspark.

Uredd spillestil

Det lyseblå mannskapet har hver eneste kamp gått ut med god tro på seg selv og vist at de ikke har respekt for noen. Selv mot topplag har de gått uredde ut for å spille sitt eget spill, fremfor å bli løpende etter ballen. Til å være førstereisgutter i Adeccoligaen er dette svært spenstig og ikke minst underholdene for publikum og fanklubben Ulvane. Nøkkelen til den uredde spillestilen har vært et stabilt og godt forsvar som har sluppet igjennom lite. Det viser ikke minst resultatene som kan fortelle at Sandnes Ulf aldri har gått på de store smellene baklengs. Samtidig har de i løpet av sesongen klart å legge opp en offensiv satsing som gjør kampene spennende. Laget bruker ikke like lang tid på å komme frem til farlige situasjoner som i de første kampene i sesongen.

 

Defensivt solide

Den største tryggheten til nå i år har vært det defensive spillet. Ved hjelp av et godt forsvar og en midtbane som jobber godt hjem har man klart å bryte ned de fleste angrep. Det er får klare eksempler så langt i sesongen på at forsvaret ikke har hengt med. Sandnes Ulf er avhengige av å ikke slippe inn så lenge det ikke lages mer mål i andre enden av banen. Det fikk vi demonstrert i kampen mot Hønefoss. To kjedelige feil fra forsvaret førte til de to målene som Hønefoss fikk, og i andre enden ble det ikke mange mål ut av sjansene som ble produsert. Paul Oyuga satte inn eneste Sandnes-mål etter en Hønefoss-tabbe helt i begynnelsen av kampen.

 

Andersen avgjørende

Sandnes Ulf er avhengig av at spillende trener Asle Andersen gjør en god jobb og tørr å gå inn i de harde taklingene på midtbanen. Til nå har Andersen levert varene i hver kamp, og det begynner å bli en selvfølge at veteranen går ut på gressmatten og presterer på et høyt nivå. Avhengigheten av Andersen kan allikevel bli laget akilleshæl om det skulle begynne å røyne litt på utover høsten. Høstsesongen blir tung, spesielt tung om man havner ned mot bunnen av tabellen. Sandnes Ulf er nødt til å forsterke midtbanen om laget skal klare å stille et stabilt mannskap på midtbanen gjennom en hel sesong.

 

Spennende takter offensivt

Etter at Christian Thorbjørnsen har blitt varm i trøya og etter hvert begynner å finne seg til rette på laget begynner Sandnes Ulf å få mange å velge mellom fremover på banen. Fortsatt er det nødvendig at spissene begynner å sette inn flere mål, men tendensene er helt klart til stede. Dette så vi i kampen mot Hønefoss hvor man ut i kampen kunne bytte inn på Morten Eriksen for å få mer fart fremover. Det gir en trygghet å vite at det sitter dyktige spillere på benken og det gir hovedtrener Johan Slevik større valgmulighet. Samtidig er det en offensiv styrke å ha slike spillere som Jarle Mong og Tom Erik Maldal på midtbanen. Dette er spillere som mer enn gjerne blir med frem i angrep og har vilje til å ta noen tunge løp fremover på banen.

Redaktør -

Nyheter

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...