Hard kamp om plassene

17.04.2008
Hard kamp om plassene
Sandnes ULF

På tross av en meget god start i serien og bra resultater er det ingen av spillerne på Sandnes Ulf som slapper av og tar det for gitt at de er et naturlig valg når troppen skal plukkes ut. Det gjenspeiles på treningene hvor det er høy intensitet og konstant terping på både offensive og defensive detaljer. Den gode starten har allikevel gjort at spillerne kan senke skuldrene og spille med økt selvtillit.

Ilddåpen

Seriestarten mot Moss var en svært god ilddåp som viste at Sandnes Ulf har brukt vintermånedene godt og forberedt seg til det nivået som ville møte dem i serien. Å rykke opp en divisjon er en stor utfordring for de fleste lag, og spesielt har det vist seg at opprykk fra 2. divisjon til 1. har vært tøff. Ved å spille uavgjort 1-1 mot Moss demonstrerte Sandnes Ulf at det var en oppgave de taklet og var forberedt på. Ikke minst viste laget styrke ved å vise ro og komme tilbake etter 0-1 allerede etter tre minutters addecoligaspill. Mange var skeptiske etter varierende resultater i sesongoppkjøringen både her hjemme og på La Manga.

 

Addecoligalag

Allerede etter første kampen uttalte trener Johan Selvik at laget nå hadde bevist at de var et addecoligalag. Dette var en egenerklæring som det fra flere hold ble reagert på, ikke minst på grunn av at den kom så tidlig i sesongen. Det blir spennende når poengene skal telles til høsten for mye kan skje innen den tid. Selviks egenerklæring på lagets vegne kom allikevel på et akseptabelt tidspunkt, nemlig rett etter en velspilt kamp mot et lag som kjempet høyt oppe på tabellen i fjor og som i ettertid også har hentet inn forsterkninger. Men som Selvik har uttalt tidligere er alt opp til spillerne og det er de som må bevise at både dem selv og laget hører hjemme i addecoligaen. Årets liga slutter ikke før i november.

 

Kamp om plassene

Spillerne har fått merke at det er krevende å spille fotball på dette nivået. Ikke minst er det krevende i forhold til det økte fokuset på resultatene i både medier og blant byens innbyggere. Hardere kamp om plassene i troppen og er derfor en helt naturlig del av dette. Jo tøffere den kampen er, jo bedre intensivitet vil laget ha på både trening og i kamp. Forsterkningene som ble hentet inn i vinterpausen har bidratt yterligere til denne interne konkurransen. Intensiteten og innsatsviljen på treningene viser at trenerne Selvik og Asle Andersen har klart å videreformidle tydelig til spillerne at det ikke er noen som har klippekort til å starte kampene. Dette var en utvikling som spillerne var forberedt på lenge før sesongstart og allerede i januar ble det jobbet bevisst i spillergruppen for å beholde det gode miljøet og samholdet i gruppen. Også på dette området tyder mye på at spillerne foreløpig har klart å takle overgangen til et tøffer nivå godt.

 

Terping på detaljer

Da Sandnesavisen.no besøkte laget på treningsfeltet var det terping på detaljer som stod på planen. Under ledelse av trener Asle Andersen ble det terpet på oppspill og offensivt spill, kombinert med innarbeiding av defensive detaljer. Sandnes Ulf har i kampene frem til nå viste en god evne til å stå i mot defensivt og å bygge opp angrep via midtbanen. I 1. divisjon er publikum så nådeløse at resultater må vises for at man skal ha tilskuere på tribunen. Ikke minst så man det på Bryne i fjor, når tilskuertallet dalte etter hvert som det ble klart at laget ble værende i 1. divisjon. Etter kampen mot Moss uttalte Selvik at prestasjonene og resultatene på banen nok ville være veldig avgjørende for tilskuertallet. Nå gjenstår det å se om spillerne kan ta med seg detaljene fra treningsfeltet og inn i kampsituasjonene.

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...