Ute med ny innebandybane

01.11.2014
Ute med ny innebandybane
Jostein Jonassen, leder i Hommersåk IBK, oppfordrer alle til å bli med på den store åpningsfesten av den nye innebandybanen 18. oktober. (Foto: Siri M. Helstrup)

Det høres kanskje ut som en selvmotsigelse, men Hommersåk Innebandyklubb har akkurat fått seg en ny innebandybane – utendørs.

Etter om lag 260 dugnadstimer fra påsken 2014, sto den nye banen klar utenfor Riskahallen i slutten av august.

– Jeg hadde gått og sett på dette stedet en god stund og drømt om utendørsbanen, siden kapasiteten inne i hallen er sprengt, sier Jostein Jonassen, leder i Hommersåk IBK. – Da vi fikk innvilget 150.000 kroner i støtte fra Gjensidigestiftelsen, var vi i gang. Gulvdekket er vanngjennomtrengelig gummigranulat som vi har fått lagt av firma, resten av banen er montert på dugnad. Vi er opptatt av at banen skal vare noen år.

Så langt har arbeidet kostet klubben rundt 360.000 kroner, men de håper å gå i null når resten av de tildelte spillemidlene og Forbundets bidrag ruller inn.

Kraftig vekst

Klubben har siden starten i 1995 hatt jevn og bratt økning i medlemstallet, som ved årets inngang var på 233.

– Det gjør oss størst i Rogaland, men det finnes langt større klubber på Østlandet, forklarer Jonassen, som har vært med fra starten, de siste 15 årene som leder.

– Det er veldig kjekt og sosialt! Og selv om det blir mer å gjøre med økt medlemstall, blir det da også flere som er med på å bidra.

Klubben er åpen for alle kjønn og aldre:

– Maksalder er 100, ler Jonassen. – Stadig er det flest gutter, men jentene er også på vei. Dette er resultat av et målrettet arbeid om stadig vekst.

Det gjelder også for trenerne:

– De siste årene har vi hatt 20 trenere i en kombinasjon av både foreldre og eldre spillere. Da sørger vi for at ingen er alene om oppgavene, slik at det skal gå an å være syk en trening uten å måtte kjenne på at den da blir avlyst.

Åpent for alle

Årsaken til den økte populariteten tror Jonassen er mye takket klubbens filosofi:

– Mestring og deltakelse er absolutt viktigst! Vi prøver å ha et positivt miljø der alle kan få prøve og feile. Resultatene legger vi ikke vekt på, men jeg tror det er trivsel som fører til gode resultater. Vi oppfordrer også foreldrene til å heller spørre barna om de har hatt det kjekt og om de fikk til det de har trent på etter en kamp, i stedet for om de har vunnet.

Ellers nevner lederen av innebandy er en fartsfylt aktivitet:

– En voksenbane er på 20x40 meter, mens de minste kun spiller på halv bane. Da er det ikke mulig å gjemme seg bort og alle kan få ballkontakt. I tillegg kan det føles tryggere å møte ballen med kølle enn kun med kroppen, slik det er i blant annet fotball.

Og er det noen som mangler utstyr, har klubben mye til utlån.

– Vi har også gitt utstyr til skolene for bruk i gymmen. Å spille med de tradisjonelle skolekøllene er som å spille fotball i tøfler, ler Jonassen.

Nå står også en ny gavepakke for tur til skolefritidsordningen og ungdomsskolen.

– Da kan ungdommene bruke det i friminuttet.

Full fest

Det var planlagt stor folkefest 26. september for å markere åpningen av den nye banen. Men da meteorologene varslet stor høststorm, er ny dato satt til 18. oktober.

– Da blir det gratis grillmat og drikke, klipping av snor samt mulighet for alle til å prøve den nye banen. Vi setter på forhånd opp et program og ber interesserte melde seg på. Her er det altså kompislag som gjelder, understreker Jonassen.

 Klubben kan kontaktes på Facebook eller per e-post:

 

 

 

Siri Helstrup

Nyheter

Psykt sikker

Psykt sikker

Rapport fra lukket avdeling ...

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon er en billedlyrisk reise ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Psykologens dikt om følelser

Psykologens dikt om følelser

Indremedisin for stor og liten.

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...