På treningsleir i Barcelona

28.04.2014
På treningsleir i Barcelona
Endre Lauvås og Jørgen Henriksen var blant spillerne fra Riska FK som reiste til Barcelona for å trene og slikke sol.

Et hundretalls spillere og foreldre fra Riska FK fikk oppleve drømmeklubben Barcelona da de reiste på treningsleir i mars. – Laget blir sammensveiset på denne måten, forteller G16-spiller Maximillian Mc Gregor, som var en av deltakerne på turen.

Sol, fotball og opplevelser var stikkordene for den forventningsfulle gjengen fra Riska som tilbragte fire dager for å studere den sagnomsuste spanske fotballklubben. Spillerne bodde i byen Sitgas, en halvtimes kjøring fra selve Barcelona. Turen var planlagt flere måneder i forveien, med primus motor Lennart Ims som initiativtaker og reiseleder. Han har vist at han har ambisjoner på Riska FK sine vegne. Hver deltaker betalte noe av turen selv, og det har vært dugnader for å finansiere resten. Riska Fotballklubb har også sponset turen med et visst beløp.

 

Tok Nordli-testen

På programmet stod treninger for de ulike lagene. Spillerne fikk tildelt tid på fotballbanen i Sitges, noen timer på hvert lag fordelt på de ulike dagene. En av dagene var treningen ledet av en tidligere trener for aldersbestemte ungdomslag i Barcelona FC. Etter baneøktene satte spillerne kursen mot sandstranden i Sitges, og kunne dermed fortsette treningen ved Middelhavet i strålende sol. Alle spillerne tok Nordli-testen. Det var ingenting å si på innsatsen eller motivasjonen, selv om det var forholdsvis tungt å løpe i sanden. Utfordringen var å springe flest mulig runder på 12 minutter. Hver runde var 40 meter.

 

Imponerende stadion

Fotballkamp mellom Barcelona og Osasuna var også en del av programmet. Det var bestilt buss fra Sitges til Barcelona. Barcelona stadion har kapasitet til 100.000 tilskuere. Det er hundre innganger til stadion, men takket være effektiv logistikk tar det bare ti minutter å tømme anlegget for tilskuere. Den dagen riskagjengen var på kamp var det ca 71.700 tilskuere. Det var også lagt inn en omvisning på Camp Nou-museet og på fotballstadion i Barcelona. Butikken på tre etasjer i tilknytning til museet fristet de fleste spillerne fra Riska. Det var mange som var synlige i nytt treningstøy merket Barcelona FC.

 

Kampen var høydepunkt

– Høydepunktet på turen var å spille fotball og ha det gøy. Og så var det kjekt å se Barcelona-kampen, sier Endre Lauvås, som spiller på G13. Hans favorittspiller er Messi fordi han aldri gir opp og han står på for laget sitt.

– Han er jo verdens beste fotballspiller, sier Lauvås.

Jørgen Henriksen på G14 er enig.

– Messi er den beste. Han er god på lagspill og han spiller uegoistisk, derfor liker jeg ham.

Henriksen mener Barcelona-turen var bra for laget han spiller på.

– Vi har lært nye øvelser som gjør laget bedre, sier Henriksen, som peker på Camp Nou-kampen som det desiderte høydepunktet fra reisen.

– Det var også kjekt med treningen vi hadde med fotballspilleren fra Barcelona-teamet, påpeker 14-åringen.

Også Maximillian McGregor peker på Camp Nou som en opplevelse det var verdt å få med seg. Hans favorittspiller er Iniesta. Å tilbringe fire dager i Barcelona var slett ikke bortkastet for G16-spilleren.

– Vi har blitt mer sammensveiset som lag og har fått et minne å se tilbake på. Det var også kjekt å få gode treningstips av treneren fra Barcelona-teamet, sier McGregor.

 

Godt planlagt

En av foreldrene på turen var Rune Mosnes fra Lauvåsvågen og vi spurte ham hva som hadde gjort inntrykk på ham?

– Turen har vært en stor opplevelse fra første stund. Jeg merket at reisen var godt planlagt, og det var flott å være på Barcelona-kampen. Også treningene har vært lærerike, først og fremst for spillerne.

De voksne fikk utdelt 1-3 spillere som de skulle ha et "falkeøye" med under turen, spesielt på utfluktene. Det innebar at alle spillerne hadde en voksen å forholde seg til under hele oppholdet. Det gikk veldig fint for de voksne å ha denne oppgaven, da det ikke var noen disiplinproblemer på turen.

Initiativtaker Lennart Ims åpner for at det i fremtiden kan bli en lignende tur. Vi som er supportere til Riska FK regner med at denne sesongen vil bære preg av at spillere har vært på treningstur til Barcelona.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...