Riskagutter til Barcelona

17.02.2014
Riskagutter til Barcelona
Daniel Jacobsen, Jørgen Henriksen og Daniel Berge gleder seg til Barcelona-turen.

Kanskje kommer de til å spille på Barcelona en gang i fremtiden, guttene som i mars setter kursen mot den spanske byen og fotballfenomenet som nyter respekt over hele verden.

I midten av mars setter 98 spillere, trenere og foreldre kursen mot den sagnomsuste spanske byen. De får fire overnattinger i fotballens mekka og skal blant annet spille treningskamper mot lokale lag og selvfølgelig også se selveste Barça i aksjon på banen. Dersom forholdene ligger til rette for det vil våre lokale talenter også få møte FC Barcelona sitt ungdomsakademi. Alt ligger til rette for en opplevelse for livet.

 

Enorm respons

Lennart Ims leder ungdomsavdelingen i Riska FK og gikk lenge og tenkte på en treningssamling utenlands for G14-laget han trener. Det ballet på seg og endte med at mer enn 60 spillere fra G13 og opp til G16 reiser for å la seg inspirere av sine spanske helter.

– Responsen har vært helt enorm, smiler Ims, som forteller om en hektisk planleggingsperiode.

– Jeg innhentet priser fra ulike aktører som tilbyr pakkereiser av denne typen. Ett av tilbudene skilte seg ut, men vi hadde bare fem dager på oss til å takke ja. Det ble innkalt til møte hvor svært mange foreldre stilte opp. Det var ikke noe problem å samle mange nok forpliktende påmeldinger innen fristen, forteller Ims.

 

Milepæl

Han innrømmer at ideen om en treningssamling kanskje kan virke ekstravagant, men han tror effekten vil være merkbar på banen og i klubbmiljøet i flere år fremover.

– Trening utenlands byr på helt andre klimaforhold enn her hjemme. Men det viktigste er at turen utgjør en motiverende milepæl for spillerne. Den gjør det kjekt å være med i fotballen, sier Ims, som minnes sine egne år som ung fotballspiller på Riska.

– Vi gikk og gledet oss i flere år til utenlandscupene vi skulle få delta på. Det handler om å flytte på seg og få nye impulser, forklarer han.

 

Mer enn en klubb

Barcelona er ikke tilfeldig valgt som reisemål.

– Riska FK har som motto å bygge mennesker, ikke spillere. Det er mye av den samme filosofien FC Barcelona bruker. Klubben er supportereid og er følgelig noe helt spesielt innen fotballverdenen, sier Ims.

– FC Barcelona er mer enn bare en klubb. Det handler om å få med alle på laget. I så måte er FC Barcelona et foregangseksempel hva angår å bygge et lag fra egen stall. De kjøper selvsagt noen spillere innimellom, men rekrutterer svært mange fra sin egen klubb også. De utnytter lagspillets natur og dyrker ikke fram individualister, men lagspillere, fremhever Ims.

 

15 milliarder

Grunnlaget for det spanske eventyret ble lagt i 1899 da en broket samling sveitsiske, britiske og katalanske fotballentusiaster under ledelse av Joan Gamper dannet klubben, som i dag er verdens nest rikeste klubb med en omsetning på nærmere 3,6 milliarder kroner årlig. Klubbens spillerstall er verdsatt til ufattelige 15 milliarder kroner. Klubben er den mestvinnende i Spania, med hele 83 offisielle titler og holder seg i topp av UEFA-rankingen.

Med slike imponerende tall i bakhodet er det ikke til å undres over at 98 riskabuer svært gjerne har lyst til å ta en titt på både stadionanlegget Camp Nou og det tilliggende fotballmuseet. Stadion kan romme nesten 100.000 tilskuere.

Om ikke riskabuene er Barcelona-fans fra før, vil de trolig bli det etter spaniaoppholdet. I så fall slår de følge med en av de største fanbasene i verden. FC Barcelona har 52 millioner tilhengere på Facebook, 11 millioner følgere på Twitter og 6 millioner fans på Google+.

Tom Gaudland

Stikkord i denne artikkelen
Riska FK,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...