Riska volleyball vil styrke klubben

18.10.2013
Riska volleyball vil styrke klubben
Nytrent tropp (f.v): Hans Lycke, Rune Ommedal, Vidar Kristoffersen, Espen Grindalen, Bjarte Usken.

Serieåpningen ble en brutal affære for Riskas 1. divisjonslag i volleyball. Et langt fra mannsterkt lag stilte famlende til start i Kristiansand søndag 6. oktober. Hjemmelaget møtte ikke optimal motstand, da Riskas lag led under uheldig frafall for anledningen.

Lagets sterkeste, Bjarte Usken, var et savn. Nøkkelspilleren var i Sverige for å hente hjem internasjonale rankingpoeng i sandvolley, andre sentrale spillere var forhindret fra å stille av andre grunner. I tillegg gjorde utfordrende lysforhold i hallen at et allerede haltende lag slet gjennom hele kampen.

Resultatet ble et skuffende, men ikke overraskende 3-0 til hjemmelaget, som i fjorårets sesong havnet på en femteplass, etter Riska.

Innendørslaget satser forøvrig på å komme sterkt tilbake etter den skuffende sesongåpningen.

 

 

Riskaposten møter en gjeng svette og sanddryssende Hommersåkere på Actionball på Sandnes. Det er mandag kveld, grått og kaldt ute, men sol og sommer inne. Naturlig lys, palmer og vegger med påmalt blå himmel og godværsskyer løfter humøret.

- Målet nå er å få spilt så mye som mulig internasjonalt for å komme på et høyest mulig nivå.

Bjarte Usken forklarer at sandvolley i Norge fremdeles er en relativt beskjeden sport, særlig vinterstid:

- For å strekke deg etter noe, så må du nesten ut av landet.

 

Sand og parkett

Bjarte satser for fullt på sandvolley, og Hommersåk-spilleren er den eneste rogalendingen på seniorlandslaget i sandvolley.

Han gjorde det sterkt i Sverige under serieåpningshelgen, hvor han og makkeren Henning Kjemperud havnet på en femteplass. Ved siden av satsing i sanden er han en klippe på innelaget og en drivkraft bak økt satsing i klubben.

- Vi har virkelig lyst å få med flere spillere for å styrke klubben. Nå er vi mange som spiller bare for gøy og kos. På lang sikt er målet å danne en klubb hvor vi får med flere unge spillere. Vi har såpass mye kompetanse nå at vi virkelig har mye å bidra med for unge og lovende som har lyst til å satse. Men vi sliter litt med å spre engasjement. Det biter ikke helt på, og vi føler ikke vi når helt frem.

 

Håndball og fotball er de mer etablerte ballsportene som trekker ”massene”, men med et sterkt lag i førstedivisjon er det et godt grunnlag å bygge videre på i Riska, mener Usken.

Laget begynte i 3. divisjon for ni år siden, rykket opp hvert år, og har holdt seg i 1. divisjon de siste fire årene. Rune Ommedal er en av ildsjelene i miljøet på Riska, men sier selv han har trukket seg litt tilbake for å gi plass til yngre krefter. Nå går det mest i sandvolleytrening én gang i uken for mosjon og moro. Store ambisjoner er lagt på hyllen, men han er fremdeles engasjert.

 

- Dere rykket kjapt opp i 1. divisjon da dere begynte. Har det vært aktuelt å snuse på elitespill?

- Nei. Det gidder vi ikke. Det er for mye stress og krever for hard satsing. Vi i den eldre garden, som dro i gang dette laget, synes det er mye kjekkere å drive med sandvolley på hobbybasis. De yngre kreftene som satser tar seg nå av innendørslaget.

Han drar frem Bjarte Usken, som har spilt i verdensserien i sandvolley og er en av Norges beste spillere. I tillegg har innendørslaget en ressurs i treneren Einar Øglend Torjussen, som har representert Norge i U18 og U19 i EM.

Ommedal er med på parketten på nåde ”om alle andre brekker beina”, og trives nå best i sanden.

- Hva gjør sandvolley til sporten i ditt hjerte?

- Det er jo en veldig fengende og sexy sport. Det er beach, hud, musikk, sol – alt som jeg liker, i hvert fall! I tillegg er det vanvittig god og skånsom trening, sier han.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...