Feiret 50-årsjubileum med målfest

16.09.2013
Feiret 50-årsjubileum med målfest
Håndtrykk før alvoret.

Det ble målfest på stadion da Riska fotballklubb skulle feire stadionanleggets 50-årsjubileum. Riska møtte Viking og måtte – ikke helt uventet – bite i gresset. Sluttresultatet ble 2-13 i Vikings favør.

- Sluttresultatet snakker vi ikke så høyt om, smiler styreleder Bent Arne Blegen i Riska FK.

- Det viktigste var at guttene fikk brynt seg på eliten og at alle som så på fikk en god opplevelse ut av dagen, sier han.

Viking stilte med elitelaget sitt, og Riska FKs trener Simen Egeland var klar over at det ville bli en tøff kamp. Samtidig kunne han før kampen forsikre at Riska-guttene skulle gi alt. Noe de forsåvidt også gjorde. Viking tok ledelsen 0-1 få minutter ut i kampen, men Riska utlignet til 1-1 kort etter, til forbløffede tilrop fra publikum, som talte omlag 350 sjeler. Resten av kampen får gå inn i historien som ikke spesielt ærerik hva mål angår. Det positive er at Riska fikk trent seg godt i forsvar.

- Dette må sies å være et av høydepunktene denne sesongen for guttene våre. Jeg synes Riska beit godt fra seg, sier Bent Arne Blegen.

 

Takket ja

Fotballklubben var ikke sen om å takke ja da de fikk spørsmål om å stille opp til vennskapskamp med Viking.

- Vi takket umiddelbart ja. Målet var å lage en festdag for Riska FK og bygda vår. Vi ønsket at så mange som mulig skulle komme opp til stadion og ha en hyggelig stund sammen med lagene, ungene og klubben. I så måte ble alle våre forventninger oppfylt, forteller styrelederen.

Klubben hadde forberedt seg godt til arrangementet, og hadde blant annet kjøpt den gamle rekebua til Kystlaget som ny salgsbod. Denne ble malt i Riska FK-fargene gul og svart. Man fikk også med seg en håndfull sponsorer. Kombinert med lodd- og matsalg ga dette 40.000 sårt tiltrengte kroner til klubbkassen.

- Fra å ha vært igjennom et økonomisk utrolig tøft år i 2012, har vi nå stabilisert driften og har økonomi som går rette veien i 2013. Ved inngang til 2014 står vi godt rustet til å ta fatt på nye utfordringer, sier Blegen.

Hovedfokus det siste året har vært å få på plass kunstgressbanen, samt å omgjøre den lille grusbanen til gressbane. Effekten har vært merkbar.

- Det er alltid folk oppe og trener eller spiller, både i ukedager, kvelder og helger. Det er stor optimisme og treningsglede å spore i alle ledd i klubben, både hos spillere, lagledere, trenere, styret og andre med verv. Jeg oppfatter at folk synes dette er kjekt og vi ser at stadig nye foreldre kommer opp og er med på kamper, dugnader og andre aktiviteter, sier Blegen. 

 

Fokus fremover

Nå ønsker man å bygge ny garasje for alt anleggsutstyret, anlegge permanent salgsbod, samt renovere garderober og dusjer. Alt dette skal gjøre det enklere for klubben å utvikle seg sportslig. Klubben har 400 medlemmer på ulike alderstrinn.

- Vi vil fortsette arbeidet vi nå gjør med å etablere en solid kultur for målrettet utvikling av trenere og lagledere, fra barnefotball og opp til A-lagsnivå. Dette vil vi gjøre gjennom obligatorisk kursing og oppfølging, og ved å legge til rette for bedre samarbeid og kommunikasjon på tvers av lag og aldersgrupper, sier styrelederen, som tilføyer:

- Om to år er Riska FK 70 år og det ønsker vi å markere med å vise frem en ny og moderne klubb!

2-13-resultatet mot Viking har ikke skremt A-laget fra å prøve seg på ny.

- Får vi anledning vil vi nok takke ja en annen gang også. Vi håper jo at Sandnes Ulf også vil komme på besøk, smiler Bent Arne Blegen. Kanskje kommer de til 70-årsjubileet?

Tom Gaudland

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...