Den spennende andresesongen

11.02.2013
Den spennende andresesongen
Kunstgressbanen har ført til stor aktivitet og mange lag i Riska FK. Da trengs det også mange voksne som kan bidra.

2012 var en historisk sesong for Riska Fotballklubb. Kunstgrasbanen ble åpnet og aktiviteten var større enn noensinne. Det har vært en kald start på 2013, men likevel har det allerede gnistret av både små og store på den nye banen.

I fotball og andre idretter er det noe som heter «den vanskelige andresesongen». Leder Bent Arne Blegen ser heller på 2013 som «den spennende andresesongen».
- 2012 markerte et skille i Riska FKs historie. Fra å være en klubb der lagene var spredt på dårlige grusbaner, har vi nå fått samlet alle lagene på kunstgrasbanen. Dette gjør noe med både spillere, trenere og hele klubben, sier leder Blegen.
Økningen på antall lag i seriespill har vært på nesten 20 prosent fra 2012, noe som er imponerende for en klubb av Riskas størrelse. I år skal 29 lag spille med Riska-logoen på brystet. Antallet har aldri vært høyere noensinne. Den enkle forklaringen er åpningen av den nye kunstgrasbanen. Leder Blegen tror likevel at det også finnes andre årsaker.
- I tillegg til bedre treningsfasiliteter ser vi også at det er flere og flere voksne involvert rundt de fleste lagene. Antall voksne er proporsjonalt med hvor lenge barn og unge er aktive i klubben, sier han.

Bidragene gir minner
Dette bekrefter sportslig leder Jonny Gilje. Han var selv involvert som trener rundt samme lag fra 1988 til 1997. Miljøet rundt laget var noe av det som drev ham til å bidra i ti år rundt samme lag.
- Helt til guttene var 16 år var det mellom mellom fem og ti voksne involvert rundt laget hvert år. De fleste av bidro hele tiden. Det har gitt oss voksne minner for livet, sier han.
Og legger til:
- Guttene hadde et ypperlig opplegg, og satte også pris på dette. Det ble aldri noen toppspillere fra laget vårt, men vi ble kretsmestre to ganger, og ti av spillerne har spilt på a-laget. Når vi klarer å holde spillerne i aktivitet så lenge har vi lyktes som foreldre i idretten.
Gilje har vært sterkt involvert i kretsen i flere år, og også i andre klubber ser en det samme som i Riska. Lagene med størst bidrag fra foreldre, er lagene som klarer å holde de unge i aktivitet lengst.
- Du behøver ikke å være topptrener for å bidra rundt et lag. Det er like stort behov for voksne som kan administrere rundt lagene. Da gjør det jobben som trener lettere, sier Gilje.

Valgkomitéen er i gang
Helge Skretting, som satt som leder i perioden før Blegen, leder nå arbeidet med å få på plass personer som skal inneha de ledige vervene i klubben. Det er en travel tid for valgkomitéen, når personer skal rekrutteres til flere forskjellige verv.
- Både større og mindre verv skal fylles. Det viktigste er at folk ønsker å bidra for de unge. Klubben drives nå så godt at vervene ikke er like tunge som de var tidligere. Vi trenger personer til å sitte i styret, men også personer til å være med i de forskjellige komitéene, sier Skretting
Baner skal klippes, loddsalg, stadionområdet skal vedlikeholdes og klubben snuser på å arrangere en turnering for første gang på mange år.
- Jo flere personer som bidrar i de forskjellige komitéen, jo lettere blir vervene. I våre komitéer tror vi ikke at flere kokker, gir mer søl. Vi tror heller at resultatet som serveres blir bedre jo flere som bidrar, sier Skretting.
Årsmøtet i Riska FK skal avholdes senere i februar. I prosessen frem til møtet er leder Blegens aller viktigste ord:
- Vår aller viktigste oppgave som klubb er å gi et tilbud til barn og unge i bygda. Vi er den største organisasjonen på Hommersåk. Dette forplikter, men viser også at arbeidet som gjøres i klubben settes pris på. Vi håper at det finnes mange der ute som vil bidra. Dersom du er en av disse, ta gjerne kontakt med styret eller valgkomitéen.

Redaktør -

Nyheter

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Rafarta

Rafarta

Spennande norsk roman for ungdom og vaks...

Per Bredesen - Glemt i Norge - Helt i Italia

Per Bredesen - Glemt i Norge - Helt i It...

Dette er historien om Per Bredesen. En legende ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...