Smakte på gresset før sesongstart

18.04.2012
Smakte på gresset før sesongstart
Elevene har to-tre daglige treningsøkter, men får også tid til å slappe av på bassengkanten mellom slagene

Like før påske var fotballinja ved Gand videregående skole på en ukes treningsleir i Albir i Spania. Sigvart Riska og de andre elevene fikk trent og spilt fotball på strøkne gressbaner før sesongen startet hjemme i Norge.

-Det er veldig kjekt med litt varme og gode treningsforhold i mars. Vi har hatt bra utbytte av oppholdet i Albir, og det er et fint avbrekk i skoleåret. Det blir litt annerledes trening på denne tiden av året. Her kan vi kaste litt mer klær og spille skikkelig fotball, konstaterer Sigvart Riska fra Hommersåk. Han går første året på fotballinja, og spiller på juniorlaget til Hana. Han spilte for Riska fram til 2009, men gikk over til Hana da det manglet lag for hans årskull på Riska.

Bedre for hvert år
Lærerne Janne Motland og Stephen Vass forteller om et velvillig vertskap på hotellet i Albir, og om opplegg og treningsforhold som stadig har blitt bedre de fire-fem årene de har vært der.
-Vi velger Spania og denne årstida fordi det er bra for guttene å trene på gress før alvoret starter Norge. Ofte blir dette årets første kontakt med gresset. Hotellet eier en egen gressbane, og kjører oss fram og tilbake med egen buss når vi skal trene. Banen har veldig høy kvalitet. Moldes eliteseriespillere var faktisk her og trente forrige måned. Dessuten ligger hotellet sentralt i Albir, med kort vei til butikker og strender og andre fasiliteter, sier Stephen Vass.
Gand videregående skole reiste sammen med Sandnes Ulfs juniorlag første året de var i Albir, men likte seg så godt at de siden har arrangert årlige turer i egen regi.
-Det er sosialt, men samtidig viktig trening, slår Stephen Vass fast.

Slo L’Alfas del Pi
Hotellet sørger også for å skaffe motstandere til treningskamp hvert år. I år var det spanske talenter på lokale L’Alfas del Pi sitt juniorlag som måtte bite i det sure eplet mot juniorene fra Gand. Sluttresultatet ble 4-1.
Elevene er også fornøyde med oppholdet, selv om det blir to-tre daglige treningsøkter og lite fri.
-Vi har ikke vært på stranda eller i hotellbassenget, men det er et basseng innendørs også, så vi har fått badet litt, sier elevene, som ikke vil bytte ut oppholdet i Spania med turer til England, dit fotballinjene på flere andre skoler i Rogaland reiser.
-Vi får trent mye mens vi er her. De andre drar bare til England for å se kamper.

Satser på fotball
Sigvart Riska tenkte både på egne fotballferdigheter og framtidig yrkeskarriere da han valgte å gå på fotballinja.
-Det er et godt valg for å utvikle seg som spiller samtidig som det legger et godt grunnlag for å ta utdanning som trener eller gymlærer. Jeg er glad i fotball, og kan godt tenke meg å jobbe med fotball i framtida, sier han.
Elevene på fotballinja har fotball på timeplanen to dager i uka i tillegg til ordinære gymtimer to dager i uka. Onsdag er eneste dag uten fysisk fostring.
-Alle elevene spiller på juniorlag i distriktet og trener fotball også etter skoletid. Men vi slipper å legge inn egentrening i tillegg når vi går på fotballinja, sier Sigvart Riska.

Magnar Riveland

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...