A-laget skal slå tilbake

08.02.2012
A-laget skal slå tilbake
Trener Simen Egeland har som mål å kjempe om en plass blant de fem beste i 4. divisjon.

Egentlig rykket Riskas a-lag ned til 5. divisjon etter en svak 2011-sesong, men ettersom Sandnes Ulf 3 valgte å trekke laget fikk Riska likevel beholde plassen i 4. divisjon. I år er målet å bli blant topp fem.

Trener Simen Egeland og den unge spillertroppen er nå I full gang med oppkjøringen til det som kan bli en meget spennende sesong.
- Vi har kommet godt i gang, og det er en god stemning i spillergruppen, sier Egeland.

Svak vår, sterk høst

Før sommerferien i 2011 tok de gule og sorte kun ett poeng. Høstsesongen ble langt lysere, og det er dette trener Egeland ønsker å bygge videre på. I tillegg har det kommet flere solide forsterkninger tilbake fra blant annet Sandnes Ulf og Hana.
Blant annet vender Thomas Haugland, som var en del av Sandnes Ulf-troppen som rykket opp til tilbake til gult og sort. Også René Duås og Thomas Øglænd returnerer fra den nybakte Tippeliga-klubben. I tillegg til disse tre kommer også Espen Stangeland tilbake fra Hana. Også Alexander Slettebø fra Bjerkreim blir en solid forsterkning i a-lagstroppen.
- Det er en sulten spillergruppe som drar i samme retning. Situasjonen er en helt annet nå, enn hva den var foran 2011-sesongen. Da var vi knapt spillere på trening. Til nå i 2012 har vi ligget på et snitt opp mot 20 spillere, sier trener Egeland.

Gode treningsforhold

Ettersom grusbanen nå gjøres om til kunstgrasbane har treningene så langt blitt avholdt på en av Hanas kunstgrasbaner. Nettopp treningsfasilitetene tror Egeland er mye av grunnen til at spillere har valgt å returnere fra Sandnes Ulf og Hana.
- Gode treningsforhold er noe av det som betyr aller mest for spillere på dette nivået. Nå vil også vi kunne tilby dem like gode, og kanskje bedre, treningsforhold enn de har hatt i de andre klubbene, sier Egeland.
Selv om laget i utgangspunktet skulle ha tilbragt 2012-sesongen i 5. divisjon, har Egeland og den unge troppen ingen planer om å kjempe i bunn av tabellen.
- Vi har havnet i den klart tøffeste 4. divisjonspuljen. Likevel skal vi klare å bite godt fra oss. Vi har et mål om kjempe blant de fem beste, og dersom vi klarer å holde samme trykket som vi har hatt til nå i vinter bør det være mulig.

28 lag klare for seriespill

Både store og små fotballspillere har startet oppkjøringen til 2012-sesongen. Totalt er 28 Riska-lag påmeldt til seriespill i den kommende sesongen. 16 Riska-lag skal spille i barnefotballen, mens åtte lag er påmeldt i ungdomsfotballen som strekker seg fra 13 til 19 år. Både a-lag for herrer og damer skal spille i 4. Divisjon, mens Riska 2 også i år blir å finne i 7. divisjon for herrer. Også det unge, lovende veteranlaget er klar til ny dyst i 2012.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Riska FK,

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...