Blytung forestilling på riska boas

19.10.2011
Blytung forestilling på riska boas
Arild ”Hulk” Haugen viser muskler foran en imponert forsamling ved Riska bo- og aktivitetssenter

Det var duket for en annerledes underholdningstime for beboerne ved Riska bo- og aktivitetssenter da muskelbunten Arild ”Hulk” Haugen kom på besøk en mandag formiddag. Men det falt i smak.

Beboerne er benket i en stor hesteskoformasjon, og foran dem ligger alskens tunge remedier som inngår i ”Hulkens” blytunge forestilling. Hulken entrer scenen og introduserer seg selv.

Han sier at det er spesielt å opptre for den litt eldre garden fordi han regner med at folk hadde et litt annet forhold til fysisk styrke i gamle dager. Han sier videre at han har vokst opp på gard i Sirdal, og at han der tidlig ble vant med litt hardt arbeid. Noen av de eldre nikker gjenkjennende og anerkjennende til kommentaren før Hulk Haugen tar fatt på forestillingen.

 

Bøyer en hestesko

- Dere har sikkert hørt om Torkel Ravdal. Han var jo en damenes jens, og så var han kjent for å kunne bøye jern, sier Haugen og tar opp en hestesko. Så tar han et tak i hver side av hesteskoen og drar til. Kraftanstrengelsen får ham til å skjelve. Etter noen sekunder holder han en vansiret hestesko opp foran seg, og vi hører et gisp gjennom forsamlingen, og så applaus. Hulk Haugen gir den ødelagte hesteskoen til Hilde Kristensen som sitter nærmest.

- Du kan jo sende denne rundt, oppfordrer Haugen.

En tydelig imponert Kristensen kan raskt slå fast at det er en skikkelig hestesko som har blitt vansiret, og sender den videre.

 

Vansirer en Pepsiboks.

Det neste objektet som skal få kjenne på rå muskelkraft er en uåpnet boks med Pepsi Max. Hulken lurer på om noen i betjeningen klarer å legge håndflatene på bunnen og toppen av boksen og klemme den flat. Det er ingen som tar seg bryet med å prøve en gang. Men det gjør Hulken. Han setter seg på huk, og klemmer til så brusspruten står i alle retninger, så holder han opp en aldeles flatklemt brusboks, og høster på ny applaus fra en imponert forsamling. Sånn går det slag i slag. En håndmanual på 65 kilo blir løftet i ett rykk opp over hodet. Først med høyre, så med venstre hånd.

 

Løfter 140 kilo tung stein

- Denne tømmerstokken har jeg selv hugget i Sirdal, sier Hulken, og ber Riskaposten komme bort og kjenne på den. Jo da, det er en skikkelig tømmerstokk. Han tar tak i et par håndtak inni stokken, løfter den over hodet, og hever den opp og ned mens publikum begeistret teller antallet repetisjoner. Ny applaus. En svær rund stein ligger ved et par paller som er stablet på bruskasser. Hulken ber fire av betjeningen forsøke å løfte steinen. Det viser seg umulig. Så bøyer han seg selv ned, blir rød i ansiktet idet steinen på 140 kilo forlater golvet, og ender opp på pallen. Ny begeistret applaus fra seniorene.

 

Både sterk og spenstig

Hulken ber rett som det er om litt assistanse fra publikum. Nå ber han et knippe av betjeningen komme fram for å ta armhevinger. Han teller alle armhevningene sammenlagt, og lander på 35. Så ber han en av damene om å sette seg på ryggen hans, for så å ta tilsvarende mange armhevinger. Avslutningsvis tar han sikte på å vise at stor muskelmasse ikke nødvendigvis går nevneverdig ut over spensten. Først hopper han over tre bruskasser. Så setter han en fjerde oppå, men da blir forsamlingen tydelig nervøs over at den store mannen skal treffe taket. Hulken ser selv denne faren, og bytter ut den ene kassen med et hjul lagt flatt. Han river på dette forsøket, men det blir akseptert av et publikum som helst ser at den trivelige mannen ikke pådrar seg noen skader. 

Redaktør -

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...