Riska volley (nesten) på topp

19.10.2011
Riska volley (nesten) på topp
Sterkt lag fra Riska. Bak f.v.: Bjarte Usken, Edvard Bentsen, Dan Inge Dale, Steinar Magnell Framme f.v.: Espen Grindalen, Lasse Milenkovitch, Morten Eklund, Saleh Mastoor Mvh Morten

En del Riskabuer er ikke klar over at hjembygda har et volleyballag i nest øverste divisjon. Noen var skeptiske da laget rykket opp i fjor, men Riska Volley viste at de klarte å holde stand.

- Vi gikk litt rolig i dørene i fjor da dette var den første sesongen vår i første divisjon. Det vanket mange spørsmål om vi i det hele tatt hadde noe der å gjøre. Men vi viste at det er her hører vi hjemme. Vi har allerede gjennomført første turnering i år, Vest Cup 2011, og den gikk vi helt til topps i, sier en svært fornøyd trener Morten Eklund. Det er ikke en veldig gammel klubb som har klatret så høyt opp i divisjonssystemet. Klubben ble etablert så seint som i 2006, og var et resultat av temmelig uorganisert aktivitet på banene ved Stemmen.

- Det var mange som møtte opp og spilte ved Stemmen. Men så begynte vinterhalvåret, med snø og slaps, og vi spurte hva gjør vi nå? Da startet vi opp en klubb innendørs, forklarer Eklund.

 

Bygger klubben fra grunnen

- Hvordan vil du forklare suksessen til klubben?

- Vi startet opp en liten gjeng, og så har vi vokst etter hvert, og bare holdt det gående. Dette året har vi også startet opp med treninger for de yngre, fra syvende klasse og ut ungdomsskolen. Men selv om vi har etablert et godt A-lag for herrer, så er vi nok fortsatt en klubb som er litt i startgropen. Ambisjonen nå er å holde oss i toppen i første divisjon. Så prøver vi å bygge opp klubben sånn at den kan bli større etter hvert, sier Eklund som anslår at det totale antallet medlemmer i klubben i dag er på rundt førti. Rundt halvparten av disse er med i herrenes A-lag.

 

Dra en Sandnes Ulf?

Eklund sier videre at klubben har en fin blanding av litt eldre og erfarne spillere og unge, fremadstormende og ivrige gutter. To av spillerne er svært aktive sandvolleyballutøvere, blant annet Bjarte Usken, som er blant de beste i landet. A-laget har også sikret seg et par gode spillere fra omkringliggende klubber, men Eklund understreker at A-laget til Riska Volley langt fra er noe ”kjøpelag”. Majoriteten av spillerne er godt forankret i hjembygda, og sånn akter Eklund å ha det også i fortsettelsen.

- Dere skal ikke dra en Sandnes Ulf, og banke på døren til eliteserien?

- Ambisjonene våre er foreløpig å holde oss i første divisjon. Vi må først få klubben til å vokse, og bygge opp en bredde. Men på sikt ligger det også et håp om å etablere oss i eliten, innrømmer Eklund ubeskjedent. 

Redaktør -

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...