Strålende på cup i Danmark

15.06.2011
Strålende på cup i Danmark
Vidar Olsen hjelper en av spillerne med ispose på en sår legg

Riska FK stilte med fullt mannskap på LKB-cup i Danmark fra 1. til 5. juni. Den store fotballturneringen blir arrangert i Glistrup utenfor Ålborg hvert år i forbindelse med Kristi himmelfartsdag.

Med spillere, trenere og lagledere inkludert var det en kontingent på rundt 140 Riska FK`ere som fant vegen til Glistrup denne forsommeren. Riska FK har også tidligere vært representert i turneringen, men aldri med så mange lag og spillere. Vi spør leder i klubben, Bent Arne Blegen, hvordan det var å være på turneringen.

- Mener du resultatmessig eller opplevelsesmessig?

- La oss begynne med opplevelsen…

 

Utrolig flott gjeng

- Det er en fantastisk bra cup, med flotte baner og fasiliteter. Vi var veldig heldige med været. Det hadde vært både regn og snø før vi kom, men så snudde det og sola åpenbarte seg. Mange merket varmen, og ble solbrent, og det var nok tøft for enkelte å spille når det ble opp mot 25 varmegrader, forklarer Blegen. Han sier videre at det var i underkant av to hundre lag totalt med i turneringen, og at lagene kommer fra både Tyskland, Danmark og Norge. Blegen skryter av egen tropp:

- Det er en utrolig flott gjeng å dra på tur med. Det er ingenting tull med dem, alle var i godt humør og oppfører seg pent slik som ekte Riskabuer skal gjøre, sier han med glimt i øyet. 

- Så det var utelukkende en positiv opplevelse, og jeg tror de fleste vil tilbake også neste år.

- Hva med det resultatmessige?

- For gutter tretten, som jeg var med, så stilte vi med et elleverlag og et sjuerlag. Elleverlaget kom på femte plass av i alt 16 til 20 lag. Sjuerlaget kom på sjette plass, og i denne puljen var det rundt ti lag, forklarer Blegen.

 

Tar grep for Riska FK

Blegen er forholdsvis ny som leder i klubben, og vi spør ham om hvordan han vil karakterisere statusen i Riska FK.

- Det går bra i klubben for tiden, og vi jobber en del med å få etablert nytt kunstgrasanlegg. Jeg håper det skal bli en realitet i år, det er i hvert fall mitt mål. Ellers jobber styret tett med å få sponsorer og økonomi på plass. Mye av jobben for det nye styret fram til nå har dreid seg litt om å få inn rutiner, og få overblikk over det som skjer, samt å legge et godt løp for det sportlige framover. Vi må ta bedre vare på de talentene vi har. Selv om resultatene er så som så, så har vi i hvert fall fått på plass et A-lag. Det var vi jo i tvil om vi i det hele tatt skulle få til, minner Blegen om.

- Så der har det blitt gjort en god jobb, ikke minst blant spillerne selv som har tatt et skikkelig grep. Det vi må gjøre nå er å sikre at de som blir femten og seksten, og skal begynne på videregående, fortsetter i Riska FK. På sikt vil det ikke være mulig å ha et A-lag dersom vi ikke har en spillerstall som fyller på under. Per i dag så har vi alt som skal til for å få et godt juniorlag, men vi må ha et apparat på plass rundt, med dyktige trenere og folk som stiller opp, oppfordrer Blegen.

 

 

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...