Badminton, en gentlemansidrett

02.02.2011
Badminton, en gentlemansidrett
Dorthe (12) og David (14) Ananiassen slår et slag for badmintonsporten i Riskahallen.

Datoen er 20. januar 2011. Det står 28-20 i Islands favør i VM-kampen. Islandske Palmasson har satt inn målet, og tørker av seg neseblod. I Norge er det stor oppslutning om”brutale” idretter som håndball, fotball, hockey og alpint skisport. Andre flotte idretter forsvinner ofte bak kjempene.

Riska Badminton Klubb har siden start i 1993 hatt flere kretsmestere og en junior Norgesmester. Det er vel noe å skryte av for en liten klubb fra et lite samfunn? Og så har vi en landslagspiller i Ungdom under 23 år som kommer fra bygda. Eirik Paulsen heter han. Vi trener også sammen med en ungdomslandslagspiller fra Sandnes som heter Randi Selle.

Vi driver med en idrett som engelskspråklige omtaler som en ”gentlemans sport”, og hvor det er gode muligheter for dem som trener målbevisst.

 

Ypperlig for vårt klima

En utpreget innendørs idrett er ypperlig i våre områder på grunn av vind- og værforholdene. Mange har kanskje prøvd seg med hagebadminton, men i hallen er det helt annerledes. Der er forholdene mer kontrollerte. For i badminton er det teknikk, hurtighet, balanse og overblikk som teller. Naturligvis har vi nok utholdenhet til å stå i en lang og hard kamp, og krefter må vi også ha for å slå lange og harde baller. Badminton er en superrask idrett. På den hurtigste smashen som er målt flyr ballen med en fart av 421 km i timen. Derfor er rask reaksjonsevne nødvendig å trene opp, godt blikk for fjørballens bane, veksling mellom harde, lange slag med korte drops over nettkanten – og plutselige eksplosive slag for å vinne poeng, sett og match. Kort sakt, babminton er en spennende individuell idrett der alle kroppens ledd får trene seg, bevege seg og være smidige. En ekte trimidrett der en får bruke hele kroppen og alle dens muskler.

 

Unge og eldre

Alder ingen hindring, i hvert fall ikke i badminton. I Riska Badminton klubb har vi medlemmer fra 9 år til 54 år. Og alle kan delta i turneringer. Ofte er de eldre spillerne meget gode fordi de har erfaringen, men de unge spillerne er raskere, slår hardere og har ofte bedre kondisjon. Medlemstallet har begynt å stige igjen, og skal gjerne fortsette til vi når gamle høyder på over 100 medlemmer på det meste. Det vil også bety at vi får mer halltid.

Vi har dyktige trenere som blant annet øver opp slagteknikker, fotarbeid og spille- og kampøvelser. Vi prøver stadig å få flere trenerkrefter trukket til klubben, og håper at vi får Eirik Paulsen til å bruke litt tid på våre ungdommer når han kommer hjem fra Oslo til sommeren. Han vil være til stor inspirasjon.

 

Turnering til høsten?

Vi vil også prøve å få i gang et samarbeid med skolene, så vi kan lage en skoleturnering i løpet av tidlig høst. Det vil være gøy for ungene å få prøve seg med en racket i hånda, og en vennskapelig kamp mot noen i samme alder. Framfor noen er dette en idrett der Danmark er store. De ligger i verdenstoppen sammen med Kina og Indonesia. Vi har tanker å opprette vennskapsforbindelser til Danmark og kanskje også med England. Styreleder for R.B.K. er Hans Ananiassen.  Vetle K. Movold er ungdomsrepresentant i styret. Sigve Paulsen som startet Riska Badminton Klubb er fremdeles aktiv både som spiller og i styret og som trener i Stavanger og har en del andre verv for forbundet. Vi trener i Riskahallen, og treningstider for R.B.K. er mandag kl 1600-1700 samt onsdag kl 1930 til 2100. Vi bruker naturligvis facebook og har et eget diskusjonsforum.

Tom Gaudland

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...