Lokker med militær treningsdisiplin

29.09.2010
Lokker med militær treningsdisiplin
AktivBootCamp stammer opprinnelig fra amerikansk militærtrening og er en av de raskest økende treningsformene i land som USA, England og Australia.

En håndfull menn og kvinner løper som piska skinn. Svetten siler, mens en instruktør roper ut kommandoer som bringer minnene tilbake til førstegangstjenesten i Forsvaret. Men dette er ingen militær øvelse. Det er høyst frivillig trening for sandnesgauker som vil komme hurtig i form.

Opplegget kalles AktivBootCamp, og er et intensivt, militærinspirert treningsprogram som fokuserer på å bedre utholdenhet og styrke av hele kroppen.
- Treningsformen er allsidig, motiverende og effektiv, forklarer daglig leder Espen Bårdsen ved treningssenteret Sport4you på Hommersåk.
- Med instruktører som presser deg til ditt ytterste vil det garantert løfte treningen din til et helt nytt nivå. Vi trener ute stort sett hele året. Litt pjuskete høstvær er for mange en motiverende faktor, og øker velværefølelsen etter endt treningsøkt, forsikrer Bårdsen.

Flere grupper
Det arrangeres BootCamptimer i Sandvedparken, ved Sandnes stadion (Giskehallen) og i parkområdet Stemmen i Hommersåk.
- Interessen har vært bra, årstiden tatt i betraktning. I uke 39 startet vi opp både på Sandnes og Hommersåk med 6-7 deltakere på gruppene. Det er fremdeles plass til en del flere, så ønsker du å prøve trening med krutt i, er det bare å kaste seg på. Det tilbys gratis prøvetimer for dem som ønsker det, sier Bårdsen.

Amerikansk militærtrening
AktivBootCamp stammer opprinnelig fra amerikansk militærtrening og er en av de raskest økende treningsformene i land som USA, England og Australia.
Bootcamp-trening er basert på prinspippene rundt disiplin, motivasjon og funksjonell bevegelse.
- Til tross for at treningen stammer fra militærtrening vil ingen som deltar bli pekt ut, tråkket på eller gjort narr av, slik man ser på amerikanske rekruttskoler, forsikrer Bårdsen.
I Norge startet AktivBootCamp i 2005 i Oslo, og har etter hvert blitt en meget populær treningsform på Østlandet. Det har etter hvert spredt seg rundt om i landet, men Vestlandet henger litt etter, spesielt på utendørs bootcamp.

Bred målgruppe
Hvorfor et så knallhardt treningsopplegg? Er folk virkelig så late et de må ha nærmest militær disiplin for å komme seg gjennom et treningsopplegg?
- Konseptet appellerer til en bred målgruppe. I dag vil folk flest se resultater av treningen, aller helst så fort som over hodet mulig. Hvis dette skal la seg gjøre, så må treningen være knallhard, slik at en hele tiden presser seg og får progresjon på treningen. Folk flest har ikke selvdisiplin og/eller motivasjon til å presse seg selv på egen hånd, derfor passer denne treningen perfekt inn i folks travle liv, forklarer Bårdsen, som sier at det er snakk om 60 minutters økter 2-5 ganger i uka til faste tidspunkter.
- Her er ingen dødtid eller venting, kun effektiv treningstid. I tillegg kommer instruktørenes kompetanse godt med i forhold til å utføre øvelsene riktig, for å oppnå best mulig resultat.

Bevegelse er "smøring" av leddene
Hva skjedde med den gode, gamle "trim for eldre"?
- All aktivitet og kroppslig bevegelse er bra for kroppen. Bevegelse er "smøring" for leddene, og regelmessig aktivitet senker faren for livsstilssykdommer betraktelig. AktivBootCamp er for dem som ønsker å ta treningen til et nytt nivå, der en kan forvente merkbare resultater i løpet av relativt kort tid. Dette passer for alle, siden intensiteten og belastningen på de enkelte øvelsene blir justert etter hver enkelts formnivå, avslutter Bårdsen.

Tom Gaudland

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...