Fargerik trener

09.06.2010
Fargerik trener
John Moore

Riska Ravens er Hommersåks bidrag innen basketball. Herrelaget har nylig fått en ny trener og Riskaposten har møtt amerikanske John David Moore.

John Moore er 65 år gammel og født i Texas. Det var en fargerik mann som møtte opp ved Statoilstasjonen på Ålgård. Ikke bare skyldes det den knallgrønne t-skjorten og den mørke huden. John Moore stråler livsglede og har et smittende humør.
- Hva er ditt forhold til basketball?
- Jeg elsker basketball. Jeg har selv spilt basketball i USA siden jeg var seks år gammel. Jeg har spilt organisert gjennom skolen på alle nivå opp til high school. Nivået var bra og det siste året på skolen konkurrerte vi i State Championship der de beste lagene fra high school innenfor en region møtes, sier Moore.

Startet med et vennskap
I tillegg til å være en ivrig basketballentusiast har Moore også vært innom de andre store amerikanske idrettene som baseball og amerikansk fotball. Tilbake i huset hvor John bor møter vi grunnen til at han bor i Norge. Hans kone er nemlig norsk, og de har vært gifte i 26 år nå.
- Jeg satser på at forholdet varer til døden skiller oss ad, humrer Moore.
Moore, som tidligere blant annet har vært maler for RSM malerservice, startet trenerkarrieren for Riska Ravens i fjor høst.
- Det startet når jeg møtte Vidar Vold omtrent for fire år siden. Vidar er en av spillerne på Riska, og vi møttes og utviklet et vennskap. Han spurte om jeg kunne trene ham, og han kom ofte til Ålgård hvor vi hadde private treningstimer. Han ble også med for å trene med Ålgårds basketballag hvor jeg var assistenttrener.

Må overvinne hindre
Selv om Moore ikke har vært tilknyttet Riska basketball, så har han likevel gjort seg opp noen meninger om nivået.
- I norsk basket og på Riska finnes det veldig mye talent, men det er mange hindrer i veien som gjør det vanskelig for ungdommene å nå sitt fulle potensial. For det første så konkurrer jo basketballsporten med fotball, som er en større sport i Norge. Det gjør jo naturligvis rekrutteringen til idretten vanskelig. I tillegg er treningsfasilitetene dårlige. Men med tid så kan Riska få et bra basketballag, men da må også spillerne gjøre sitt. De må investere mye tid og energi for å bli dyktige basketballspillere, påpeker Moore.

Sloss mot Janteloven
Hvordan kan da du gjøre en forskjell for Riska Ravens? Hva er dine beste kvaliteter?
- Min beste egenskap er at jeg er bestemt. I tillegg elsker jeg å vinne og har en plan for å gjøre nettopp det. Med hjelp fra Gud så forsøker jeg å frambringe det beste i hver enkelt spiller. Det handler om å sloss mot det negative og pessimistiske samfunnet som er påvirket av Janteloven. Jeg overbeviser spillerne om at de er skapt med et formål, og at de kan oppnå store ting. Med trening og tro på egne evner kan de nå så langt de selv ønsker, sier Moore entusiastisk.

Fantastisk ressurs
Det synes tydelig at Riska basketball har fått tak i en fantastisk ressurs. Ikke bare som basketballtrener, men som med sin visdom og filosofi påvirker ungdommenes atferd og tanker også utenfor basketballhallen. Han får spillerne til å tro på seg selv. Han gir dem selvtillitt.
- Hva er så dine ambisjoner som trener?
- Målet mitt er å bidra til at hver enkelt spiller får troen på seg selv og utvikle deres mentale så vel som fysiske egenskaper. Det er viktig å drømme stort og sikte høyt. Så er det opp til meg å få laget til å samarbeide for å hjelpe hverandre, avslutter Moore visjonært.
Basketballsesongen har for tiden pause, men den starter opp i september for alle de som ønsker å bli med. I mellomtiden skal Moore og kona bruke sommeren på en liten tur til Lillehammer. I tillegg skal treneren i Moore fordype seg i kunsten basketball for å gjøre Riska Ravens til et enda bedre lag foran neste sesong.

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...