Utendørs innebandyturnering

29.05.2008
Utendørs innebandyturnering
Under Riskadagene trommer Jostein Jonassen sammen til stor utendřrs innebandyturnering for alle barnskoleelevene pĺ Riska.

Under Riskadagene blir det stor utendørs innebandyturnering for alle barneskolene i Riska. I tillegg kommer elitelaget Stavanger Oilers og spiller oppvisningskamp mot A-laget til Hommersåk innebandyklubb.

- Vi har invitert alle barneskolene til å stille lag, sier Jostein Jonassen. Han er selv daglig leder i Hommersåk innebandyklubb, og i tillegg utviklingskonsulent i Norges bandyforbund.

- Jeg har hatt et prosjekt på disse skolene der jeg har kommet på skolebesøk og hatt innebandykamper i gymtimene. Vi hadde også en avsluttende turnering mellom to av skolene i Riskahallen. Jeg har lenge hatt en idè om å få til noe på Riskadagene, og kom til å tenke på at jeg kunne føre dette prosjektet litt videre. Vi satser på å få til en litt større turnering med litt trøkk, med musikk, og kanskje også en tribune, forklarer Jonassen engasjert.

- Vi kommer til å lage til en utebane med eget gulv tilsvarende den banen som blir brukt i den årlige exelchallenge-turneringen i Stavanger. Det er altså snakk om skikkelig proff bane, men den blir mindre enn de vanlige innebanene. På denne banen vil juniorlag spille fire mot fire pluss keeper, mens seniorer spiller tre ute pluss keeper, forklarer Jonassen.

- Vi skal også gjennomføre en ”foreldrekamp” mellom 12-årslaget og foreldrene. Det kommer til å bli en happening for foreldrene, og svært populært for barna, spår Jonassen. Turneringen skal være på parkeringsplassen i Vågen utenfor Bryggen senter.

 

Storfint besøk

Toppkampen under turneringen blir nok når A-laget til Hommersåk braker løs mot selveste Stavanger Oilers.

- Jeg var på kurs med en spiller og en trener i topplaget nå i høst, og da kom vi i snakk om mulighetene for å få i stand en treningskamp. Mange av svenskene i Stavanger Oilers har spilt mye innebandy da de var små, sier Jonassen, og legger til at innebandy er kjempestort i Sverige.

- Det slo meg at det hadde vært kjekt å hatt denne treningskampen i forbindelse med barneskoleturneringen under Riskadagene. Dette er i tillegg god reklame for innebandy. Jeg har hørt at til og med Stavangerfolk som ikke er så mye i Hommersåk har tenkt seg inn å se på, sier Jonassen fornøyd.

 

Barna lager egne lag

- Det er litt usikkert hvor mange lag det blir på turneringen. Jeg har sendt ut invitasjon til skolen, så tar de seg av påmeldingen. Barna skal selv danne egne lag etter alderstrinn. Vi setter ikke opp egne jente- og guttelag, de skal kunne stille med blandede lag.

- Det blir maks 7 spillere på hvert lag. Barna registrerer selv lagene til lærerne, så sender de det inn til meg. Vi vil også at hvert lag skal finne et lagnavn. De som ikke har funnet seg noe lag skal ta kontakt med læreren sånn at vi kan sørge for at alle får delta. Spilletid holder vi litt åpent fordi vi vil vente og se hvor mange lag som melder seg. Men kampene kommer til å vare rundt 10-12 minutt, opplyser Jonassen. Lagene vil bli delt inn i tre klasser: Fra 1.-3. klasse, 4.-5. klasse, og 6.-7. klasse.

- På slutten av dagen, og etter kampen mot Oilers, vil det bli satt opp en liten intern turnering mellom spillerne i Hommersåk IBK. Her vil det være anledning for interesserte å få prøve å spille sammen med de mer rutinerte klubbspillerne.

 

Starter med de yngste

- Grunnen til at vi ikke har noe for ungdomsskoleelevene er at vi foreløpig ikke har et tilbud til denne aldersgruppen i klubben ennå. Men det vil komme etter hvert, lover Jonassen.

- Vi har bestemt oss for å begynne med de yngste og følge dem oppover. På den måten vil vi bygge en plattform nede, og forhåpentligvis til slutt ende opp med full dekning for alle aldersbestemte lag. Det er spillere fra seniorlagene som trener lagene, sier Jonassen, og legger til følgende om klubben:

- Det har vært spilt innebandy litt sånn uoffisielt siden 1993, men klubben ble stiftet i 1997. Det året startet vi også seriespill. I år har vi rykket opp fra 2. divisjon til første, eller den såkalte vestlandsserien, sier Jonassen fornøyd, og legger til at klubben også har et B-lag i 3. divisjon.

Arrangementet blir avviklet på dugnad med litt hjelp også fra Riska Lions klubb.

Til slutt henger Jonassen fram en gulrot for å trekke flest mulig til arrangementet:

- Det vil bli mulighet for å få autografene til profilerte Oilersspillere, som blant annet Fredrik Sundin, Lars Peder Nagel og kanskje også keeper Andrè Lysenstøen.

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...