Volleyballherrer med nettsuksess

01.06.2007
Volleyballherrer med nettsuksess
Bjarte Usken og Vidar Kristoffersen

Debutsesongen til Riska Volleyballklubb har vært en stor suksess. Laget var den suverene ener i sin 3. divisjonsavdeling, og ble belønnet med opprykk.

- Det blir tøffere til høsten. Men nå har vi bevist for oss selv, og for alle andre, at vi holder høyere nivå enn 3. divisjon. Tror nok vi skal takle utfordringene i 2.divisjon også, sier Odd Børge Solbjørg. Riska Volleyballklubb ble stiftet mars 2006 og ble umiddelbart påmeldt til seriespill i volleyballens laveste divisjon. For lav, viste det seg ganske raskt. Riska-herrene surfet greit gjennom sesongen takket være ti karer med balltalent.

- Laget består kun av lokale spillere, og er en fin miks av karer fra 17 til 40 år. Ungdommelig pågangsmot blandet med en god porsjon rutine er en finfin oppskrift, konstaterer Solbjørg fornøyd.

 

Fem utendørsbaner

Bakgunnen for opprettelsen av Riska Volleyballklubb var den store aktiviteten på sandvolleyballbanene i området. Med hele fem utendørsbaner har interessen for volleyball vokst betraktelig de siste årene, og nå høster Solbjørg og kompani fruktene av alle svettedråpene som har blandet seg med sandkornene.

- Det er mange bra spillere her på Riska. Med så mange baner har vi et glimrende grunnlag for å få et skikkelig volleyballag. Vi starter opp igjen med treninger i Riskahallen i august, og da er det mulig for enda flere å bli med på vårt lag. Det er en del Riska-gutter som spiller for andre lag, og de vil vi jo selvsagt ha hos oss. Men alle kan få prøve seg, sier Solbjørg.

 

Verdens største idrett

Volleyball er verdens største organiserte idrett, men har ikke dratt de store medlemsmassene her til lands. For 10-12 år siden begynte sandvolleyballen å bre om seg, og siden den gang har sporten opplevd en stor vekst i Norge. I løpet av året skal Riska Volleyballklubb forsøke å dra i gang volleyball for barn.

- Volleyballforbundet har noe de kaller ”Kids Volley”, som er et tiltak for å øke rekrutteringen enda mer. Dette vil vi være med på, og kanskje kan vi dermed sikre at vi får et bra lag i mange år framover. Det hadde vært utrolig kjekt, sier Solbjørg.

 

Flere talenter

Med seg på laget har Solbjørg blant andre talentene Vidar Kristoffersen og Bjarte Usken. De to markerte seg selv og Riska-volleyballen på en fortreffelig måte under fjorårets U19-NM i sandvolleyball, hvor de dro i land en sterk 2. plass. Kristoffersen og Usken vant sandvolley-turneringen under Riskadagene 2006, og er etter Solbjørgs oppfatning favoritter i årets turnering.

- Vidar og Bjarte må finne seg i å få favorittstempelet i år. Men de kommer nok til å få brynt seg, det er mange som har lyst å vinne årets turnering. Tidligere år har det stort sett vært lag fra Riska som har deltatt i turneringen under Riskadagene, men i år har vi fått påmeldinger fra andre deler av kommunen. Det setter selvsagt en spiss på konkurransen, smiler Solbjørg, som kan opplyse at han sammen med sin fetter skal delta også i år, selv om han er skeptisk til egne vinnersjanser:

- Spensten er nok litt for dårlig, sier han og stryker seg over magen.

 

Årets turnering spilles lørdag og søndag under Riskadagene. Det er egen turnering for jenter, og Solbjørg ser svært gjerne at også jentene kjenner sin besøkelsestid og melder seg på. Påmelding kan skje ved å kontakte Stig Morten Kristoffersen på telefon 415 66 945. Premien er billetter til World Tour sandvolleyball-turneringen i Stavanger i sommer, samt 500 kroner.

Frank Bertelsen

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...