Verdensmester fra Hommersåk

02.06.2006
Verdensmester fra Hommersåk
Jeg er vokst opp 100 meter fra Atletklubben, det ble naturlig å stikke bort dit som 14-åring, forteller Andreas. Her i aksjon under VM i fjor.

Andreas Hjelmtveit er oppvokst ved siden av Atletklubben på Hommersåk. Som 14-åring begynte han å stikke bort til klubben og satset på styrkeløft. Det skulle vise seg å bære frukter.

- Jeg bodde rett ved Atletklubben, og det var naturlig å begynne å stikke bortom. Dette har utviklet seg, og jeg har vært aktiv utøver i styrkeløft de siste fire årene. Dette er en idrett man virkelig blir hektet på. Jeg har deltatt i forskjellige konkurranser som NM, Nordisk, EM og VM, forteller Hjelmtveit.

23-åringen har blant annet to tredjeplasser og en førsteplass fra VM. Førsteplassen fikk han i fjor, men den ble tildelt et halvt år etter konkurransen.

- Han som egentlig vant ble dopingtatt. Jeg hadde seremoni for meg selv et halvt år senere, sier Hjelmtveit og ler.

 

Ser fram til EM

Nå ser Hjelmtveit fram til EM, som skal avholdes i 14. – 19. juni i Slovakia.

- Jeg har ikke fått trent optimalt på grunn av studiene, men målet mitt er å være blant de tre på toppen. Jeg er også i en svært vanskelig pulje, så det kan jo være jeg havner lenger ned, forteller Andreas.

I løpet av de siste årene har Hjelmtveit fått masse erfaring fra konkurranser og klarer derfor å beherske nervøsiteten før et stort mesterskap, men forteller at det ikke var slik alltid.

- Første gang jeg deltok i et VM, var jeg fullstendig nervevrak. Nå er jeg ikke like nervøs. Det handler om å lade optimalt. Jeg er jo fortsatt spent, men nå er det mer en positiv nervøsitet, forteller gutten som er 181 høy og veier 100 kilo.

 

Student

Til daglig går Hjelmtveit på Politihøgskolen i Oslo. Hver sommer er han hjemme og får trent på Atletklubben. Nå blir det enda mer tid på Hommersåk fordi han til høsten skal tilbake til Hommersåk i praksisperioden. Han gleder seg til å returnere til Atletklubben:

- Det skal bli veldig godt å komme hjem til Hommersåk og trene på hjemme. Vi har et utrolig godt miljø i klubben. Jeg får alltid hjelp når jeg ber om det. De senere årene har det også kommet til flere aktive styrkeløftere. Det er svært gøy, forteller Andreas.

 

Landslagstrener

Størsteparten av oppveksten har for Hjelmtveits del dreid seg om trening. Han har også tatt en del utdanning innen trening. Blant annet har han gått på idrettshøgskolen og tatt personlig trenerkurs der.

- Jeg trente mye mine egne programmer før, men har de siste fire årene fått hjelp av landslagstrener Dietmar Wolf til å legge opp treningen. Det var en stor omveltning til å begynne med, men når en kommer inn i programmet, så fungerer det veldig bra, forteller Hjelmtveit.

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...