Harde tak rundt Usken

18.05.2011
Harde tak rundt Usken
Noen av deltakerne varmer opp i startområdet før fjorårets manndomsprøve

Det er sjette året på rad at Hommersåk-runden blir avviklet, og i år - som i fjor - sammenfaller kajakkløpet med Riskadagene. Kjetil Berakvam oppfordrer alle interesserte til å melde seg på, og understreker at runden rundt Usken er mer et turløp enn et kappløp.

- Vi tar jo selvsagt tiden for de som er interessert i å padle fort, men vi ønsker likevel å ha fokus på at dette er et turløp for kosen. For å understreke det så gir vi den største og fineste premien til de som padler på idealtid. Det vil si de som kommer nærmest gjennomsnittstiden. Premien for de som padler raskest er mindre, sier initiativtaker Berakvam.

 

- Det er ofte sånn at når du skriver at det er et ”løp” eller ”konkurranse” så tenker sytti prosent at det skal ikke jeg være med på. Men det skal selvsagt også være plass til de som vil padle fort. Hensikten er å skape litt liv og røre i Hommersåk, og at arrangementet forhåpentligvis kan bygge seg opp og bli større med årene, sier Berakvam.

 

 

Idrett i vekst

 

- Hommersåkrunden er et lokalt initiativ som skal sette fokus på havpadling, eller kajakkpadling generelt. Det er jo en rekreasjonsidrett i veldig stor vekst. Du ser jo kajakker på taket på nesten alle biler.

 

- Hvor mange pleier å være med?

 

- Vi hadde et par ganger med litt dårlig oppslutning, og har sagt at vi må være minimum femten for at løpet skal bli avviklet. I fjor var vi vel tjue, og satser i år på at vi blir mellom 20 og 30 deltakere.

 

- Hvor langt er løpet?

 

- Det er 10,7 kilometer, og de som har brukt lengst tid på turen har gjort den unna på en time og førtifem minutt. Så du er ikke borte hele dagen, forsikrer Berakvam. Selv har han er personlig rekord på 51 minutt.

 

 

Meld deg på i forkant

 

Han sier videre at det vil være to følgebåter med, en foran padlerne og en bak. Siden det er samkjørt med Riskadagene regner Berakvam med at det kan vanke både kaffe, saft og vafler ved målgangen. Løpet starter og slutter ved Bryggen senter, og runder Usken samme veg som klokken går. Berakvam håper at flest mulig som vil være med melder seg på i forkant. På den måten blir det lettere å arrangere løpet. Han vil imidlertid ikke stenge dørene for de som stiller opp på startstreken. Løpet finner sted lørdag 28. mai kl 12.00, med oppmøte utenfor Bryggen Senter en halvtime før. Startavgiften er 100 kroner pr. startende. Vest er påbudt. Berakvam tar imot forhåndspåmeldinger på epostadressen: .

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...