Store norske og rogalandske prestasjoner i Nordisk Trial mesterskap i Sverige

18.08.2014
Pallen Junior Individuelt

Det ble i helgen konkurrert om Nordisk mesterskap Trial i Kinna i Sverige.Her viste junior førerne fra Riska Motorsykkelklubb seg igjen frem fra sin meget gode side.

Individuelt mesterskap på Lørdag 16/8-14.
Sondre ”Gekko” Haga fra Riska endte på en fantastisk 2. plass med Kjartan Mikkelsen på en flott 3 plass, også han fra Riska MSK. Pallen ble toppet av Julian Berntsen fra OMS trialklubb og en klar norsk dominans på lørdagens løp.

Prestasjonen blir ikkje mindre av at juniorklassen er for førere til og med 18 år og at Sondre er bare15 år og Kjartan er 16 år. Dette lover bra for både Riska, Rogalands og ikkje minst Norges trial fremtid.

Det var en tett konkurranse i toppen. Etter to runder ledet Sondre over Julian med 2 prikker mindre. Julian Berntsen toppet løpet sitt med en tredjerunde med bare to prikker mot sondre sine 9 prikker i tredje runden tok derfor Julian seieren 5 prikker foran Sondre som hadde totalt 26. Kjartan endte på totalt 29 prikker.

Lag konkurranse søndag 17/8-14.
De to juniorene fra Riska, Sondre og Kjartan representerte Norge i Juniorklassen sammen med Marius Christiansen fra Eiker trial klubb og Julian Berntsen fra OMS. I utgangspunktet ble de regnet som stor favoritter. Etter første runde ledet de med bare 4 prikker på Svenskene og kjente plutselig pustet i nakken. Dette sporet til ny innsats og det Norske laget gjorde jobben til gagns i andre runde og slo det svenske laget totalt med 24 prikker

I senior klassen vant Det Norske laget knepent foran svenskene. De hadde likt antall prikker og Norge vant på 2 færre 0 enn Svenskene. Det Norske laget besto av Håkon Pedersen, Bergen, Ole Kristian Sørensen, Flosta, Ib Vegard Andersen, Eiker og Ivar Norum fra Hobøl.

Det Norske damelaget vant en klar seier som forventet. Det Norske damelaget besto av Ingvild Håkonsen, Skiptvet, Mette Fidje, Kristiansand og Erika Melchior, Valldal

Kinna Trialklubb i Sverige var arrangør og gjennomførte et meget bra arrangement som på lørdagen var ganske trivelig i det fine været. Søndagen var det mye regn og tilsvarende glatt i seksjonene. På tross av det våte været søndag ble det et bra arrangement hvor folket trivdes.