Populært å svette på Havanna

11.04.2002
Populært å svette på Havanna
Kari-Anne Jakobsen
sportsclub

Før fikk folk betalt for å svette her. Nå er det omvendt. I den nedlagte fabrikkbygningen til Sandnes Aducerverk betaler folk for å svette! Vi fulgte Marita Gjøse (15) på en prøvetur i Sports Club.

Sports Club Havanna har drøye 1600 kvadratmeter tilgjengelig med alle slags former for sportslige utfordringer. Å trene er jo godt i seg selv. Ikke bare får man god kondis, men selvtillitten blir bedre og humøret stiger. Trening anbefales også for de som har en stillesittende jobb, slik at de får løst opp musklene. Det er også egen barseltrening, og ryggtrening for dem som trenger det på Sports Club Havanna.

 

De som er interessert, kan få en gratis prøvetime. Havannaposten ble med Marita Gjøse på en prøvetur i treningssenteret.

- Alle snakker om at spinning er ganske hardt, men utrolig morsomt, så jeg tror jeg skal bruke gratistimen min på det, sier Marita Gjøse ivrig.

15-åringen fra Hana har sett hvor populært det har blitt blant vennene å gå på Sports Club, og nå vil hun å gi det en sjanse selv.

 

- Jeg synes det er flott med alle alternativene man har, slik at man får prøvd ut en del og finne hva som passer best. Man må prøve å feile litt, sier 15-åringen.

I treningssenteret er treningen gradert under fire forskjellige programmer: Body Attack, Body Combat, Body Step og Body Pump.

- Jeg har noen venninner som ville prøve seg på Body Attack. På treningssenteret står det et skilt der en tekst beskriver Body Attack som ”Go hard or go home”. Venninnene mine som prøvde det gikk hjem, smiler Marita, som etter en time med omvisning og utprøving av de ulike treningsapparatene, avsluttet med et bad i Havanna Badeland.

- Dette tok på, så det skal bli herlig å kjøle seg ned, avslutter Marita

 

På Havanna kan de treningsglade boltre seg over tre etasjer. I toppsalen er det dans. Om det er for forbrenningens skyld eller glede er opp til hver enkelt, men jazzersice er iallefall veldig populært. Her finnes medlemmer fra første klasse til 60 år.

Men medlemsskap i treningssenteret til Sports Club får man først ved en alder av ca. 15 år. Da får man innpass i mellomsalen. Der burde hver enkelt finne noe for sin smak. Her er alt fra sit-ups til hopp og sprett, og vektløfting.  Er man mer interessert i vektløfting og muskler, så er styrkesalen en god plass å begynne.

 

Det er også mulig å få fart og spenning i treningssenteret på Havanna. Da er kjelleren et perfekt rom. I spinningsalen står et tyvetalls spinningsykler klare til å få forbrenningen din igang hver dag. Fra ”minispinn”, til ”raw power motion”!

I det hele har Sports Club Havanna tilsammen omtrent 2190 medlemmer. Tilsammen i de fire sportsclubene i Rogaland er det godt over 8000 medlemmer, men mengden variere hele tiden.

Har du planer om å begynne på Sports Club bør du først sjekke om firmaet du jobber i har noen form for avtaler med Sports Club som gjør at du slipper litt billigere unna enn den  vanlige innmeldingsavgiften. Melder du deg inn, forutsetter dette 12 måneders bindingstid. Medlemskapet medfører mange kjekke ekstragoder; blant annet kan du bade gratis på Havanna Badeland, og det gis også avslag på prisen hos Mestern Bowling i Havannasenteret.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...