Supermosjonist på to hjul

10.06.2009
Supermosjonist på to hjul
Sykkelsesongen er i gang for fullt, og noen kjører løpet fullt ut.

Jan Nessa legger ikke skjul på at han er over middels interessert i stor fart på to hjul. Sammen med et knippe likesinnede kompiser på Hommersåk føyer han seg inn i rekken av stadig flere nordmenn som kaster seg inn i det som finnes av sykkelritt.

Etter nylig å ha syklet ColorLine tour på 20 mil fra Kristiansand til Hovden, var det Nordsjørittet som var neste punkt på programmet for supermosjonisten. Vi møtte Nessa før den lange turen fra Egersund til Stavanger. Der stilte han ved et ”uhell” opp i eliteklassen.

- Jeg kom ikke med i den ordinære påmeldingsrunden. Jeg var rett og slett ikke tilstede på rett tidspunkt med PC`en, sier Nessa, og fant løsningen i å kaste seg inn blant proffene.

- Jeg hadde god nok plassering fra tidligere Nordsjøritt, og det gjorde at jeg fikk plass blant eliten.

- Hvordan ser du på det å starte sammen med de aller beste?

- Det kommer til å gå veldig fort fra start, er jeg redd. Dette er folk som lever av å sykle, og det gjør ikke jeg. Det kommer til å bli tøft å følge med. En annen ting er at eliten starter etter mosjonistene. Det betyr at det kan bli tett med syklister, tipper Nessa.

Den spreke supermosjonisten understreker at det er viktig å slappe av og hente seg inn mellom hvert ritt, og legger ikke skjul på at en fattig uke er i minste laget før neste store styrkeprøve.

 

Femten timer på setet

ColorLine Tour og Nordsjørittet kan vel regnes som søndagsturer i forhold til den neste turen Nessa skal ut på. Styrkeprøven er blant verdens hardeste turritt. Den går fra Trondheim til Oslo, og er på hele 54 mil.

- Denne turen vil nok ta rundt 15 timer.

- Sammenhengende?

- Ja. Vi er jo i bakken med foten en gang eller to og fyller på flaskene. Stoppene er nøye planlagte, og varer bare i et par minutt.

- Hvordan ser du på dette?

- Jeg gruer meg litt…, eller gruer og gruer. Jeg har aldri vært borti så lange distanser, så det skal bli interessant å se hvordan kroppen reagerer. Men jeg er litt usikker på hva jeg går til, sier en spent Nessa.

 

Sykling på veg opp

- Er det et voksende sykkelmiljø i Hommersåk?

- Ja, vi er flere aktive syklister. Det er nok likt her som ellers i landet. Men vi har ikke startet noen lokal klubb. Vi er tilknyttet Sandnes sykkelklubb.

- Har dere noen planer om å starte egen klubb?

- Nei, ikke jeg i hver fall.

- Er det en dyr hobby?

- Tja, det kan være dyrt. Hvis du vil kan du ta skikkelig av med ustyr. Jeg prøver å holde det på et nivå som gjør at det er akseptabelt også for hun hjemme, sier Nessa og ler.

- En god sykkel i mine øyne koster mellom ti og femten tusen kroner. Men du kan få sykkel til femti tusen om du vil. Det blir for mye for meg. Det er rett og slett for lite å hente, sier Nessa, og forklarer videre:

- Det er veldig stor forskjell på en vanlig sykkel til tre- fire tusen og en sånn som jeg har til femten tusen. Forskjellen er derimot liten på den jeg har og de opp til femti tusen. De er kanskje et halvt kilo lettere og laget av dyrere materiale.

- Kan du ta steget opp og bli profesjonell?

- Nei, det er for mange om beinet, sier Nessa, som selv vil plassere seg i sjiktet mellom mosjonist og profesjonell, altså supermosjonist

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...