Hekta på bordhockey

01.07.2004
Hekta på bordhockey
Frode Horvath til venstre og Frode Hagerup er seriøse utøvere i bordhockey.

For spillerne i Kverneland Bordhockeyklubb er leken med brettspillet blodig alvor.

Pucken suser fram og tilbake. Fra en spiller til neste spiller. Det går styggfort på ”Disco of Fire”, brettets eller arenaens navn. Spesialinnøvde triks lurer motstanderen til å gjøre feil. Han fintes ut sier de på hockeyspråket, og pucken kan plasseres i buret, om da ikke keeper med navn Thomas Alva Edison bestemmer seg for å finne fram snapphansken.

 

Både Frode Horvath og Frode Hagerup bruker mye tid på deres store lidenskap. Brettet skal males og navngis. Spillere males og får navn på ryggen.

- Mine spillere er navngitt etter store personer fra New Jersey. Der kommer favorittlaget mitt i ishockey fra, sier Horvath og forklarer med det hvorfor keeperen hans har navn etter den store oppfinneren av glødelampen.

 

Norgescup

På landsbasis er det over 150 aktive bordhockeyspillere. Rundt 30 av dem kommer fra Jæren.

- Jarle Eide som representerer samme klubb som oss ble norgesmester i forrige sesong, sier Horvath, som selv har vært på landslaget i 7 år og har andre plass fra NM. Spillet har egne regler. Men det er framfor alt en gentleman sport, hvor deltakerne bruker sunn fornuft. Men hvorfor i alle dager bruker guttene flere timer i uka på bordhockey. Spillet som på 1980- tallet lå under flere juletrær.

- Konkurranseinstinktet driver oss. Vi spiller seriøs bordhockey bedyrer Hagerup og viser stolt fram lagets logo som han har på mobilen. I følge bordhockeyentusiastene er ikke sporten for pyser. Den krever både koordinasjon, kondisjon og god psyke.

- Under VM og andre større turneringer spiller vi 10 timer i strekk. Det tar på. Derfor prøver jeg å holde meg i best mulig fysisk form for å stå bedre rustet til store turneringer, forklarer Horvath.

 

Jærligaen

På Jæren er det egen serie for bordhockey, og der er klubbkompisene Frode Horvath og Frode Hagerup bitre konkurrenter. Horvath topper rankingen foran Hagerup.

- Hvem som helst kan delta i Jærligaen. Nivået der er ikke så høyt som det er i vår egenb lukkede turnering. I år har vi gjort om litt på Jærligaen, og den vil være mer attraktiv. Vi har laget eget sluttspill som de åtte beste spillerne går til. Alt er etter mønster fra NHL, forklarer Horvath entusiastisk. Så dropper han pucken og tar en kamp med kollega Hagerup. Etter fem minutters spill er kampen over. Da har Horvath og Hagerup vist fram lekre tekniske detaljer. Taktikk er gjennomført etter planen og fine enkeltmannsprestasjoner har ført til mål. Så tar de hverandre i hånden og takker for kampen. Horvath vant. Hagerup banner litt.

- Jeg tar deg neste gang mumler Hagerup, og vil trolig bytte ut noen spillere før neste oppgjør.

 

Av Tor Gunnar Tollaksen

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Frode Horvath, Frode Hagerup, bordhockey,

Nyheter

Ut i livet

Ut i livet

Dikt om livet - både i tanke, ord og ...

Fordi du fortjener det

Fordi du fortjener det

Dikt og tekster med tidsaktuelle budskap ...

Berit Ås - dikt i utvalg

Berit Ås - dikt i utvalg

Berit Ås - kjent som fagperson og forsker, ...

Kollaps

Kollaps

Gled deg til du slipper taket ...

Vin møter poesi

Vin møter poesi

Vin løfter poesien. Poesi hever vin...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...