Siste treningsrunde før ferie

01.10.2008
Siste treningsrunde før ferie
Brynespillerne er inne i sin siste treningsuke. Nå skal de ha en velfortjent ferie før 2009-sesongen byr på nye utfordringer.

Brynespillerne har sin siste treningsuke før de tar sesongferie. Både spillere og treningsapparat har måttet tåle mye press fra publikum og media som følge av manglende poenguttelling. Med interne kjøreregler forsøker ledelsen å skjerme seg fra det ytre presset, og fokuserer på den jobben de skal gjøre.

Moldenseren Christian Gauseth setter seg på benken og puster ut etter endt treningsøkt.

- Hva synes du om sesongen?

- Den har vært høyst variabel, vi har spilt både veldig bra og veldig dårlig.

- Hvorfor har det vært sånn?

- Sesongen startet med mange nye spillere, og det å spille inn et nytt lag har nok vist seg å være en større utfordring enn vi trodde. Det er mange faktorer som spiller inn, sier Gauseth, som selv var en av de nye spillerne da sesongen startet. Nå ønsker Gauseth å bygge videre på det som skjedde i høst.

- Vi har blitt et mer spillende lag, vi spiller ballen mer langs bakken, og det gir bedre fotball. Vi må finne tilbake til det Bryne har stått for før, en fighter- og krigerinnstilling.

Laget trenger nok en del forsterkninger i forkant av neste sesong, sier Gauseth, og legger til at han er spent på å se hva som skjer nå når spillere skifter klubber.

- Hvordan skal du selv bruke tiden framover nå?

- Jeg skal til Thailand sammen med en gjeng fra laget, sier 24-åringen fra Molde.

 

Mye nytt

Assistenttrener Mathias Haugaasen er heller ikke fornøyd med sesongen.

- Det har vært en sesong sportslig under det vi hadde håpet og forventet. Etter sommerferien fikk vi fryktelig dårlig betalt for å spille god fotball. Vi burde ha vunnet mot Start på hjemmebane. Så drar vi til Haugesund og slipper inn mål fem minutter på overtid. Så drar vi til Sandnes og får bare ett poeng. På tre kamper får vi bare tre poeng når vi skulle hatt tolv. Det er selvsagt ikke bare uflaks, men vi har en fryktelig dårlig effektivitet i forhold til sjanser og mål, sier Haugaasen, og legger til: 

- Men vi har hatt en fin opptur nå i høst. Det betyr at en del av de grepene vi har gjort underveis har virket.

- Hva har dere gjort?

- Det er mye småting som blir snudd og vendt på hele tiden. Først og fremst er forbedringen et resultat av at vi har fått jobbet godt over tid, og løsnet litt på spillestilen. Vi har tenkt litt mer fritt, og ut fra det så har vi faktisk fått spillet mer opp mot der vi ønsket å være.

Haugaasen tror også, i likhet med Gauseth, at mange nye spillere og utskiftninger i støtteapparatet kan ha virket inn på lagets prestasjoner.

- Det var mye nytt, og det tar tid å bli kjent med hverandre. Det gjorde at treningskulturen nok ble litt flytende og lite satt. De som har vært i klubben noen år var nok også litt avventende, mener Haugaasen, som nå mener at folk begynner å bli kjent og finne sine plasser.

- Spillerne har også vært utrolig lojale mot klubben og de grepene som har blitt gjort. Det har skapt en arbeidsro i forhold til det enorme presset vi har vært utsatt for, og det har vi fått betalt for nå på slutten av sesongen, mener Hagaasen.

 

Tøffere tider økonomisk

- Må A-laget slankes i forkant av neste sesong?

- Det er ikke ferdig behandlet, det jobber styret med nå, sier Haugaas, men legger til at fotballen generelt møter tøffere tider:

- Det er ikke noe nytt at vi må forholde oss til markedet. Vi må for eksempel regne med lavere inntekter på sponsorsiden. Vi må være føre var for å ikke komme på hæla neste sesong. De aller fleste klubbene har primærinntektene fra sponsorer, men de fleste har kontrakter som går ut neste sesong. De kontraktene som skal reforhandles nå er de som har innvirkning på budsjettet, sier Haugaasen.

 

Rekruttering fra egen klubb

Med tanke på framtidige stramme budsjetter bør det være spesielt interessant å se på den jobben spillerutvikler Erik Fuglestad gjør med klubbens egne unge talenter.

- Utgangspunktet mitt er å følge de som er fra 16 til 21, og sørge for at overgangen til seniorfotball blir så lett og komfortabel som mulig. Jeg jobber for at de skal stå rustet til å ta de stegene som gjør dem til fullverdige medlemmer og støttespillere for A-laget i klubben, sier Fuglestad.

- Vi har allerede hatt noen inne i år. Cato Hansen begynner å bli relativt rutinert i den gjengen. Dessuten har du Ole Martin Tunheim og Kenneth Monsen.

- Blir det ferie på dere også nå?

- Vi trener en uke til, så slipper vi spillerne på ferie. De får med seg individuelle treningsprogram. Primært er det desember som er ferien for oss.

- Hva skal dere gjøre da?

- Jeg får vel dra hjem og ta vare på samboer, sier assistenttreneren.

Han har hatt lange arbeidsdager.

- Det har vært litt ekstra i år på grunn av en tøff situasjon. Det er en tjuefiretimers jobb uansett. Det er hele tiden ting som dukker opp som du må ta stilling til.

- Er det kjekt?

- Det er veldig kjekt, det er derfor vi holder på. Selv om vi har forskjellige utgangspunkt, så har vi en sterk lidenskap for fotball. Vi liker å være her og stadig utfordre oss selv på å bli bedre.

- Hva er det beste med jobben?

- Det må vel være selve kampdagen. Det er det vi jobber mot hele uka, og så skal alt avgjøres på søndagen eller lørdagen, samstemmer ferieklare Haugaasen og Fuglestad.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Bryne FK,

Nyheter

En fabelaktig andaktsbok

En fabelaktig andaktsbok

Trenger du inspirasjon til andaktsstunden? ...

Fra helt på bunn til helt på topp

Fra helt på bunn til helt på topp

En del av en livshistorie fortalt i mikr...

Historier på et lærret

Historier på et lærret

La deg inspirere av malerier og tekster som ...

De falnes dans

De falnes dans

Ny og spennende fortsettelse av Fantasy-trilogien ...

Krimkameratene - Bensinmysteriet

Krimkameratene - Bensinmysteriet

Krim for barn. Velskrevet og flott illus...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...