Delvis nytt stadion i 2010

01.10.2008
Delvis nytt stadion i 2010
Brynefanen

Etter at planene om nytt stadion på Jæren Arena strandet, står ledelsen i klubben nå foran en høyst nødvendig oppgradering av dagens anlegg. Den skal etter planen foregå trinnvis, og forhåpentligvis vil første del stå ferdig i 2010.

- Hvor stort er behovet for nytt stadion?

- La oss bare si det sånn at vi har kommet forbi stadiet der ”vi vil” ha nytt anlegg. Nå har vi kommet til stadiet der ”vi må” ha nytt, understreker styreleder Per Bergstad, og utdyper:

- Forbundet stiller visse krav til et anlegg i Adeccoligaen. Dessuten er det både krav og forventninger fra spillere, administrasjon, media, publikum og sponsorer. Ikke minst vil de som har et skikkelig anlegg lettere få sponsoravtaler, sier Bergstad.

- Hva er det mest presserende problemet i forhold til dagens anlegg?

- Vi må få publikum nærmere banen, og på den måten skape mer nærhet til spillet. Opprinnelig er jo dagens stadion et fleridrettsanlegg, forklarer avtroppende daglig leder Fredrik Kverneland, og sikter til det store arealet som skiller spillere fra publikum.

- Dessuten må selve spillebanen tilfredsstille dagens krav og få flomlys. Vi må ha en skikkelig tribuneside med nødvendige fasiliteter, som blant annet garderobeanlegg, medierom og VIP-område.

- Hvor langt har dere kommet i arbeidet?

- Vi er helt i startfasen. Vi har fått et mandat fra årsmøtet om å jobbe med en situasjonsplan over området, og hvordan vi best mulig kan legge til rette for et topp anlegg som både imøtekommer kravene til toppfotballen samtidig som den ivaretar hensynet til breddeidretten. Vi vil etter hvert sette i gang med å engasjere arkitekter og en prosjektledelse, sier Bergstad.

- Hva med neste trinn i utbyggingen?

- Målet på sikt er å få et stadion med tribune rundt hele banen. Det er for tidlig å si mer om hva dette trinnet ellers vil inneholde, eller når det vil bli satt i gang, sier styrelederen.

 

Kunstgras?

- Hva med diskusjonen om kunstgras eller skikkelig gras?

- Det er mye følelser knyttet til denne diskusjonen, sier Kverneland.

Begge to sliter litt med å legge skjul på at de er lei av denne diskusjonen.

– Jeg foreslår at vi utvikler en spray som lukter gras. Da kunne vi ha sprayet banen, og alt hadde vært fint, fleiper Kverneland for å illustrere at det dreier seg om følelser.

Kverneland legger vekt på at stadig flere klubber går over til kunstgras, og at det er litt det samme som når skisporten gikk fra treski til glassfiber. Videre sier de to at det ikke lenger er sånn at du må velge mellom ”grønska” eller brannsår på knærne.

- Du får ikke brannsår av å falle på dagens kunstgras, understreker de to.

Kverneland ramser opp en rekke klubber både i Adeccoligaen og Tippeligaen som har gått over til kunstgras på sine hjemmebaner. De sier videre at kunstgras er mye mer anvendelig fordi det kan brukes døgnet rundt gjennom hele året.

 

Rolf Teigens posisjon

- I forbindelse med en svært svak innledning av sesongen har det vært litt spekulasjoner om Rolf Teigens posisjon som trener i klubben. Har Teigen fortsatt tillit i ledelsen?

- De spekulasjonene kommer i hvert fall ikke fra oss, understreker Bergstad, og klarer ikke å legge skjul på at han er litt lei av dette spørsmålet også.

- Vi har sagt at vi har en trener som skal få den arbeidsroen han trenger, og få den tiden han har skrevet kontrakt på, altså tre år.

- Forstår dere at det kan oppstå et press på treneren fra både publikum og media?

- Det er selvsagt treneren som sitter med ansvaret for det som skjer på banen. Det er resultatene som avgjør om du har suksess eller ikke. Men vi lar oss ikke påvirke av press fra verken publikum eller media i dette spørsmålet, understreker Bergstad.

- Hva synes dere om sesongen som nylig er avsluttet?

- Vi hadde nok forventninger om en bedre plassering, men med kun to tap de siste ni kampene, så har det absolutt vært en bedring i løpet av høsten. I de siste kampene har vi tapt kun mot Nybergsund og Løv Ham.

- Hvorfor tror dere laget har spilt bedre i slutten av sesongen?

- Vi har fått signaler om at dagens spillergruppe har utviklingspotensial, og at hver enkelt spiller har vært gjennom en utvikling, sier Bergstad, men understreker samtidig at dette er en sportslig analyse som han ikke er kompetent til å ta.

- Hva vil styret fokusere på til neste sesong?

- Vi vil selvsagt ha fokus på det som skal skje på anleggssiden. Ellers blir det å få til en økonomi som gjør at vi kan drive forsvarlig og i samsvar med de sportlige målsetningene vi setter.

- Hvordan er økonomien i klubben?

- Den er under kontroll, sier Bergstad.

Kverneland legger til:

- Men samtidig gir den ikke rom for noen store sprell.

 

Viktig fritidsprodusent

Kverneland trekker fram bredden i klubben:

- Klubben har rundt 700 medlemmer fra seks år og oppover, og alle er aktive fotballspillere. Det gjør klubben til en svært viktig fritidsprodusent som engasjerer mange folk. Og alt dette er organisert under en paraply. Det er vi stolte av, sier Kverneland.

- Vi er en klubb som har fokus å hente og utvikle spillere lokalt. Vi er i gang med det med Prima Jæren, men vi kunne sikkert ha lagt enda mer ressurser inn i det. 

- Vi har også en såkalt PFO, eller prima fotballopplæring. Dette er en slags SFO-variant. Elever kommer her og gjør lekser, får mat, og trener fotball og andre aktiviteter. Og så har vi fokus på kosthold. Tilbudet er tre ganger i uken, og det er helt sprengt, sier Kverneland.

- Har dere selv vært aktive som fotballspillere?

- Jeg var aktiv på Frøyland fram til jeg var tretten. Da var jeg med i et kretsmesterskap og slapp inn fem mål mot nettopp Bryne. Der sluttet min fotballkarriere, sier Kverneland, og forsøker å legge skylden på den tids dårlige baneforhold, uten den helt store troverdigheten.

- Jeg har alltid vært interessert i fotball, og spesielt Bryne.

- Godt du ikke sa Viking nå, sier Bergstad, og begge ler godt.

Bergstad er fortsatt aktiv i Bryne 3 i femte divisjon.

Kverneland er ferdig med sitt engasjement som daglig leder, og har blitt erstattet av Ole Seldal.  

Redaktør -

Nyheter

En fabelaktig andaktsbok

En fabelaktig andaktsbok

Trenger du inspirasjon til andaktsstunden? ...

Fra helt på bunn til helt på topp

Fra helt på bunn til helt på topp

En del av en livshistorie fortalt i mikr...

Historier på et lærret

Historier på et lærret

La deg inspirere av malerier og tekster som ...

De falnes dans

De falnes dans

Ny og spennende fortsettelse av Fantasy-trilogien ...

Krimkameratene - Bensinmysteriet

Krimkameratene - Bensinmysteriet

Krim for barn. Velskrevet og flott illus...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...