Jærbuen på glattisen

01.10.2006
Jærbuen på glattisen
Tommy Høyland ser fram til en god sesong med utendørs isbane, men selv tar han ikke på seg skøytene.

Til tross for oppstartsproblemer, der et helt vant ble knust av vinden, er isbanen igjen klar til bruk. For andre år på rad skal folket på Jæren ut på glattisen.

- Det nyttet ikke å prøve å holde hemmelig at hele vantet ble tatt av vinden. Hadde stormen derimot kommet noen dager senere, så hadde det ikke vært noe problem. Glasset var ikke sikret slik det skal være, forteller Jærhagens senterleder, Tommy Høyland.

Men nå er isen lagt og vantet gjenreist. Det er klart for å leke på isen igjen. Vinteren er med andre ord over oss. Tommy er svært stolt over utendørsbanen sin:

- Det finnes ikke noe tilsvarende i regionen. De nærmeste banene er Sørmarka i Stavanger, Siddishallen og i Flekkefjord.

Godt besøkt

Da banen ble åpnet i fjor var den godt besøkt. Siden det er gratis, er det vanskelig å si hvor mange besøkende, men Høyland estimerer minst 35.000 mennesker de 152 dagene de holdt åpent.

- Rundt jul var det fullt her. Da kunne banen vært mye større, mens i april var det få besøkende. I år kommer vi ikke til å holde åpent like lenge. Folk er liksom ferdig med vinteren da og vil starte på våren.

Banen er fullfinansiert av Jærhagen, men etter at den ble bygget ble den overtatt av Klepp kommune. På denne måten kan banen motta tippemidler. Banen var i sin tid dyr, men huseier valgte å satse.

Konkurranse

- Vi har en huseier som tenker langsiktig. Å drive et kjøpesenter er svært konkurranseutsatt, ingenting kommer gratis, men dette gir oss et fortrinn. Det er kanskje uvanlig å lage en isbane i forlengelsen av et kjøpesenter, men så er jo vi litt uvanlige også.

I drift er ikke banen særlig dyr. Senteret har funnet smarte tekniske løsninger som gjør at senteret faktisk brukte mindre strøm med isbanen enn året før.

Målet er ikke å drive organisert hockeyklubb fra utendørsbanen, den skal være til for lek og moro. Men senterlederen har oppdaget at det er vennegjenger som bruker banen til å spille ishockey.

- Banen er ikke like stor som de offisielle banene. De er 1800m2, mens vår bane er 1200m2. Men vi har faktisk brukt banen til ishockeyskole. Voll idrettslag har benyttet banen til dette og har etablert lag. Forrige sesong ble det faktisk avholdt kamper her.

Nå gleder Høyland seg til sesongen og håper på like godt besøk. Men selv er han ingen skøyteentusiast.

- Jeg kan ikke stå på skøyter. De forrige skøytene jeg hadde, var slike som man monterer på skoene, sier Høyland og ler.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Tommy Høyland, isbanen på Klepp,

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...