Blir det mer å juble for i 2012?

21.01.2012
Blir det mer å juble for i 2012?
Arkivfoto
Betenkte fjes på Bryne-benken i fjor. Trener Tommy Bergersen (til høyre) forventer at laget avanserer på tabellen i år.

Klepp var nær ved å rykke opp til 2. divisjon for herrer på tampen av fjorårssesongen, mens Bryne 2 havnet midt på tabellen. I år har de to jærlagene fått Frøyland IL med seg i 3. divisjon avdeling 6. Jærbuen har sett på trekning og oppsett av de øverste divisjonene for sesongen 2012, med særlig fokus på 3. divisjon. Hva forventer trenerne av sesongen som står for døren?

Bryne har endt på 9. plass i 1. divisjon de to siste sesongene. Sesongen 2011 begynte og sluttet bra for Bryne, men på sommeren var laget under pari. Trener Tommy Bergersen har et mål om å bedre tabellplasseringen i 2012, uten at han vil love for mye.

-Vi har ikke økonomi til å kjempe mot de aller beste lagene i 1. divisjon, og vi tenker ikke på opprykk, men vi har likevel et bra mannskap med mange sultne unggutter. Det er bra trøkk på treningene nå i sesongoppkjøringen. Klarer vi å holde på dette engasjementet, blir det bra, lover Bergersen.

Det er forventninger om at Bryne vil skåre mange mål i 2012. Framover på banen har laget både tippeliga- og utenlandserfaring i Tommy Høiland, Marius Helle og Geir Andre Herrem.

-Målet vårt er å bli bedre hvert år, og vi har et lag som er godt nok til å komme på øvre halvdel av tabellen i år. Vi har en spennende angrepsrekke, og har styrket laget framover på banen. Forsvar og midtbane er på papiret svekket, blant annet på grunn av skader, men her er det flere unge som gjerne vil vise seg fram, sier Tommy Bergersen.

 

2. divisjon

Det er ingen lag fra Klepp, Time eller Hå i herrenes 2. divisjon. Ålgård og Egersund er lagene som er nærmest å forsvare Jærens ære i kamp mot klubber som Vidar, Randaberg, Vard-Haugesund og 2. lagene til tippeligaklubbene Brann og Odd Grenland.

 

3. divisjon

Klepp IL

I fjor var Klepp svært nær opprykk, men i den siste og avgjørende kampen mot Egersund ble det uavgjort. Egersund rykket opp med to poeng mer enn Klepp. Klepp startet sesongen med seks minuspoeng etter bruk av ulovlige spillere i 2010. Med seks poeng mer i slutten av sesongen, hadde Klepp rykket opp med god margin.

Til tross for den forsmedelige uttellingen etter en sterk fjorårssesong, vil ikke trener Henry Damsgård snakke om opprykk før 2012-sesongen.

-Vi møter flere store klubber som har helt andre økonomiske muskler enn oss. Det blir derfor feil å snakke om opprykk. Det er særlig 2. lagene til toppklubbene som blir tøffe å bryne seg mot. De har store ressurser, gode treningsforhold og høy kvalitet i spillerstallen, sier Damsgård, som er mest opptatt av konsolidering i 2012.

-Målet vårt er å komme på øvre halvdel av tabellen i 3. divisjon, og etablere oss der, slår han fast.

 

Frøyland IL

Frøyland har hatt et lite mellomspill i 4. divisjon etter å ha ligget trygt plassert i 3. divisjon i mange år. De rykket ned i 2010, som så mange andre klubber, da Norges Fotballforbund gjorde en omlegging av seriesystemet og halverte antall klubber i 3. divisjon. I fjor rykket Frøyland opp igjen etter bare en sesong i 4. divisjon, og de gjorde det på suverent vis. Trener Asgeir Kleppa mener laget er tilbake der det hører hjemme.

-Vi har mistet flere av de faste spillerne fra i fjor, men også fylt på i stallen. Det er et ungt lag med mye talent, mange av de unge spillerne kommer fra egne rekker, og vi kan gjøre det godt hvis de unge virkelig vil satse, mener Kleppa, som ofte opplever at klubber i divisjonene over stikker av med de største talentene.

-Det kan være frustrerende til tider, men det er sånn det er. Det var flere tenåringer som spilte seg inn på laget i fjor, og som kan blomstre videre denne sesongen, sier Kleppa.

-Vi er gode nok til å havne midt på tabellen og befeste stillingen som et 3. divisjonslag, spår oppmann Olav Ognedal.

 

Bryne 2

Brynes assistenttrener, Ola Hjelmhaug, har ansvaret for Bryne 2. Han mener laget kan hevde seg bra i 3. divisjon, men legger ikke skjul på at det også er andre hensyn å ta for et rekruttlag.

-Vi skal være et skikkelig fotballag, og opptre seriøst og proft, men det er selvsagt også viktig for oss å bruke andrelaget som en utviklingsarena både for juniorer og elitespillere som trenger spilletid. 3. divisjon vil være et riktig nivå for mange av dem, og det vil nok være spillere fra elitelaget på banen i de fleste kampene, sier Hjelmhaug.

Opprykk er ikke tema for Bryne 2 så lenge A-laget spiller i 1. divisjon, men Hjelmhaug sier at laget sikter seg inn mot en plassering på øvre halvdel av tabellen.

 

4. divisjon

Lagene fra Jæren er samlet i Rogalands 4. divisjon avdeling 1. De seks lagene fra Jæren møter motstand fra blant andre Figgjo og Eiger. Rosseland er nye i 4. divisjon etter nedrykk fra 3. divisjon i fjor, mens Orstad er nye etter opprykk fra 5. divisjon.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
jærlagene,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...