”Rett rondt svingen”

20.10.2011
”Rett rondt svingen”
Randi Evensen har kjøpt opp treningssenteret Innersvingen, og døpt det om til Rett rondt svingen. Konseptet er sirkeltrening for kvinner.

Randi Evensen har visst aldri hatt særlig sansen for trening. Nå har hun kjøpt opp treningssenteret Innersvingen, og døpt det om til Rett rondt svingen. Her er alle velkomne… det vil si alle damer.

For Rett rondt svingen er kun for damer.

- Hvorfor bare damer, Evensen?

- En del damer har komplekser, kanskje noen er litt for store, og vil ikke gå på de store sentrene der flotte unge jenter trener og menn pumper jern. Men det er også for de som er tynne, og synes det er lite spennende å… hva skal jeg si? …være på utstilling som de gjerne kan være på de andre sentrene. Men hovedsakelig fordi det skal være et enkelt og kjapt prosjekt. Kvinner har jo så mange jern i ilden. Her er det bare å sette i gang. Du kommer inn, velger om du vil ha oppvarming, eller kaste deg rett i sirkeltreningen. Så tar du tre runder på en halv time, og så er dagens trening unnagjort. Du bestemmer selv, men vi anbefaler tre runder, og det tar en halvtime, forklarer Evensen. Hun sier videre at sirkeltreningen består av 22 apparater, og at du er tretti sekund på hvert apparat.

 

Fri trening med nøkkelkort

- Er det trening til faste tider her?

- Nei, det ligger i kontrakten at de som er medlemmer får et nøkkelkort, og med det kan de komme inn når som helst mellom seks og halv elleve, betjent eller ikke. Dersom det ikke er betjent, kan de bare trykke på bryteren, så kommer både lyset, musikken og hun som sier når du skal skifte stasjon på, Sier Evensen

Da hun kjøpte opp Innersvingen var det et franchiseforetak som i sin tid ble startet på Østlandet. Etter et eierskifte i den store kjeden, var det mange som trakk seg ut, og dannet egne selskap. Eieren av sentrene i Stavanger har kalt konseptet dagens trim.no, mens Evensen altså har valgt å kalle det Rett rondt svingen.

 

Navnehjelp fra kollegaer

- Hvorfor dette litt spesielle navnet?

- Det er rett og slett bare en litt sånn flåsete kommentar som jeg har. Jeg jobbet i rundt ett år som assistent på en skole, og elevene spurte ofte hva klokken var. Når jeg ikke helt visste det selv, svarte jeg ofte bare ”fem på halv rett rondt svingen”. Da jeg en gang satt sammen med kollegaene på skolen og diskuterte nytt navn på treningssenteret, så var det en som brøt ut: Du kan jo bare kalle det Rett rondt svingen! Ja, det kan jeg, sa jeg. Jeg har en del humor og ironi i meg, og bruker det hele tiden i det daglige, sier Evensen med et smil.

 

Har aldri likt trening

- Hvilket forhold har du selv til trening?

- Der kommer ironien inn igjen, for du ser, jeg har alltid sagt at dette tempelet ikke er laget for trening, sier hun, og peker på kroppen sin.

- Jeg har jobbet i halvannet år i Innersvingen, og i løpet av den tiden tror jeg at jeg har hatt fire runder i sirkelen. Det siste halvåret var jeg til og med avdelingsleder. Jeg lærte opp kundene, men trente aldri selv, og kom litt i konflikt med meg selv. Jeg tror jeg hadde prestasjonsangst. Men nå skal jeg begynne å trene. Nå har jeg passert førti, og er bare nødt til å begynne å trene. Punktum. Men for å si det sånn: jeg har alltid sagt at dersom jeg begynner å trene, så skal det være dette konseptet. Jeg har vært innom både Sats og Elixia, men jeg har vært et sånt medlem som bare har betalt og ikke trent, sier Evensen som i sin tid var med i den såkalte Vektklubben i Rogalands Avis.

 

Passer for alle

Apparatene i treningssenteret til Evensen er av den typen du ikke trenger å stille inn. Apparatene er hydrauliske, og laget slik at de passer for alle, store, små, lange og korte. Jo fortere du jobber, desto mer motstand får du, omtrent som når du holder fingeren over ventilen på en sykkelpumpe. Jo fortere du pumper, desto større blir motstanden. Det er bare et par dager siden hun åpnet når Jærbuen kommer på besøk. Hun håper kundene som gikk på Innersvingen vil fortsette, og at nye vil komme til. Hun frister med et lite lokketilbud:

- Fram til november kan du betale for tre måneder og få den fjerde gratis. Det som også er greit her er at du ikke trenger å binde deg opp til et helt år, slik det er vanlig i andre treningssenter. Det er jo dette de tjener penger på, sier Evensen litt kritisk.

- Her kan du melde deg inn for en måned, tre måneder, seks måneder eller et helt år. Jeg vil ikke tjene penger på kunder fordi de ikke er her, jeg vil tjene penger på kunder som er her.

Evensen er egentlig utdannet innen soneterapi og homøopati, og vil tilby behandling på senteret. Hun er separert, har tre døtre, tre rasehunder, og har nylig kjøpt seg et hus på Ganddal. 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Randi Evensen, Rett rondt svingen,

Nyheter

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Nazi-unge!

Nazi-unge!

Om klimaet for «sopere» den gang - gjennom ...

Engleglans og pillefygerter - POCKET

Engleglans og pillefygerter - POCKET

I en tid da selvrealisering var et fremmedord ...

Politiprofiler - Bind II

Politiprofiler - Bind II

Om politifolk som var med og viste vei

Signaler og tegn

Signaler og tegn

Jeg ber til en Gud jeg ikke kan se. Gi meg ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...