Den grønne overraskelsen

01.05.2005
Den grønne overraskelsen
Hull to var undertegnedes favoritthull under runden på Ogna golfkubb.

Jærbuens utsendte ble usedvanlig positivt overrasket da turen langs riksvei 44 gikk mot sin slutt. En golfbane, som dessuten så svært så innbydende ut. For en innbitt golfer var det bare finne frem køllene, og se hva entusiastene i Ogna golfklubb hadde fått til. Dersom teksten blir ulidelig for andre enn golffantaster, beklager jeg dette.

Forventningen var egentlig på bunn da jeg svingte av riksveien. Hadde lest litt om banen i Norsk Golf, men hadde vel mest fått inntrykk av at det var en provisorisk bane. Det jeg fant, var noe helt annet, selv om starten ble litt famlende.

- Et løgnashål, er min første tanke om hull en på Ogna. Likt en slange slingrer det seg frem mellom berg og knauser, trær og busker. Det er helt umulig å spille uten å være kjent på stedet, køllevalget blir ren bingo. Hullet ligner ingen ting annet jeg har testet tidligere. Finishen, med tett og fin fairway og fine green- og bunkersområder varmer et golfhjerte.

 

Banen er ikke av de lengste, men har sine utfordringer allikevel. Utbygning og endring av hull fire og fem, gjorde at banen ikke fremsto på sitt beste, med en provisorisk green, og et teestead på fairway. Noe jeg likte, var derimot at det var andre teesteads på andre runden. Det vil si, at utslaget gikk mot samme green, men fra et annet sted. Dette ga en hyggelig avveksling, og gjorde hullene mer interessante.

 

Hvis hull en var litt merkelig, er hull to en skikkelig perle. Fra et utslag høyt oppe, ser du ned mot en innbydende green. Det er ikke så langt ned, men vinden vil nok gjøre dette hullet vanskelig nok. Noe som derimot ikke var så bra, var veien mellom hull seks og syv. Her går du langs drivingrangen, og dersom folk ikke er oppmerksomme, vil det lett kunne skje ulykker her. Banen vil nok likevel være et ypperlig sted å begynne sin golfkarriere. Den er bred, og ikke særlig lang, og vil nok tiltale nybegynnere mer enn elitegolfere. I tillegg til en hyggelig kosebane tilbyr Ogna golfklubb veldig gode treningsmuligheter.

 

Av Sjur O. Anda

Bildetekst: Hull to var undertegnedes favoritthull under runden på Ogna golfkubb.

 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Ogna golfkubb,

Nyheter

Psykt sikker

Psykt sikker

Rapport fra lukket avdeling ...

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon er en billedlyrisk reise ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Psykologens dikt om følelser

Psykologens dikt om følelser

Indremedisin for stor og liten.

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...