Skuffet og litt forvirret

14.02.2011
Skuffet og litt forvirret
Olav Underhaug har brukt mye tid og krefter på å få et regionalt motorsportsenter til Fjermestad på Jæren. Det har ikke ført fram, og nå er han skuffet og litt forvirret.

Et betydelig stykke arbeid har blitt lagt ned for å få et regionalt motorsportsenter til Jæren. Etter at politikerne har satt foten ned, legger Motorsportakademiet, med Olav Underhaug i spissen, ned arbeidet.

- Jeg er skuffet og litt forvirret. Vi begynte med dette arbeidet i 2004, og vi var opptatt av at alt skulle gjøres helt riktig. Derfor rådførte vi oss med både kommunen, fylkeskommunen og riskpolitikere. Vi gikk sammen med fylkesplansjefen, fylkesordføreren og Vegvesenet, og hyret inn en person fra Oslo som skulle utrede hvor et slikt senter burde ligge. Etter å ha sett på alle mulige steder, landet en på Fjermestad som den ”hotteste” plassen, minnes Underhaug.

 

Arbeidet med grunneierne

- Vi syntes ikke dette var det beste valget fordi det var dyrt å opparbeide. Men vi sa ja vel, og har jobbet i mange år for å få grunneierne med på planene. Arbeidet førte til og med til at en av grunneierne flyttet fra garden, og vi var med å finansiere et nytt hus til ham. Så har vi gått runden, og et par av grunneierne har vært uenige. Da har vi gått med på å redusere arealene slik at vi ikke kom i kontakt med dem, sier Underhaug.

 

Bare regionalt i navnet

- Videre har alle forbund sagt at planene våre var optimale, ikke minst Bilsportforbundet som er kulturdepartementets forlengede arm. En viktig forutsetning som det ser ut som har gått hus forbi for politikerne var at senteret skal ligge nær befolkningen, sier Underhaug oppgitt. Han er også kritisk til at nye politikere, som har kommet til etter at Motorakademiet startet sitt arbeid, knapt har lest dokumentene i saken.

- De hevder at de driver samfunnsutvikling, og sier at senteret skal ligge i fjellheimen i Sokndal. I navnet vil det få regional status, men det vil aldri innfri det som var oppgaven, konkluderer Underhaug kritisk. 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Motorsportakademiet, Olav Underhaug,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...