Etablerer seg i EM-toppen

18.07.2014
Etablerer seg i EM-toppen
Magne Klingsheim

16 år gamle Magne Klingsheim fra Klepp Stasjon har en topp 5-plassering i årets EM i motocross som mål. Etter årets første runder er han nummer seks. Neste år er VM målet for unggutten.

Magne Klingsheim konkurrerer i klassen 125 ccm 14-17 år. I fjor ble han nummer 18 i EM. De to første av totalt 14 EM-runder i årets sesong gikk av stabelen i Bulgaria i midten av april. Det ble to sjetteplasser på hardtsatsende Klingsheim, som har satt utdannelsen på vent og satser på motocross på fulltid.
-Det er mange gode førere i heatene. Hva som helst kan skje. Det gjelder å kjøre jevnt gjennom hele sesongen, sier Magne Klingsheim.

Satser på VM
Neste sesong skal Magne Klingsheim konkurrere mot de store gutta. Mange av konkurrentene hans går over til å kjøre EM 250 ccm – en tøff klasse med opp til 50 startende i EM-heatene. Klingsheim sikter høyere.
-Målet neste år er å kjøre for et VM-team, slår han fast.
Magne Klingsheim kjører for landslagstrener Kenneth Gunnarsens team «Gunnarsen MX». Samarbeidet mellom trener og utøver er tett – faktisk så tett at Klingsheim har flyttet inn hos treneren.
-Jeg har bodd i kjelleren hans siden oktober, forteller han.
En satsing på topplan i EM og VM koster både tid og penger. Magne Klingsheim har både foreldre og sponsorer som stiller opp. Far, Per Klingsheim, er med på alle løp, og fungerer både som mekaniker og sjåfør for bilen med sykler og utstyr.
-Jeg har dessuten fått en del sponsorer. Det er dyrt å satse så tøft som vi gjør nå. Blant sponsorene er det mange lokale bedrifter fra Klepp, sier Magne Klingsheim.

Travel sesong
Så er også det unge motocrosstalentet et bra sponsorobjekt. Merittlisten inneholder mer enn kjøring i EM. Han har to NM-gull i klassen 85 ccm 13-15 år. I år har han fått sitt definitive internasjonale gjennombrudd. Han har vunnet to heat i det åpne nederlandske mesterskapet. Nederlandsk presse og motocrossmiljø skjønte ikke hvor han kom fra, den norske unggutten som dukket opp og vant suverent.
Årets sesong inneholder også mer enn EM. Magne Klingsheim og hans KTM 125 ccm vil blant annet dukke opp i NM, det svenske mesterskapet og i junior-VM i Bulgaria i august. I NM kjører han i tre klasser – MX2 14-17 år, MX2 16-18 år og MX2. Første NM-runde går på Magne Klingsheims hjemmebane, Elgane, i helga 5. – 6. mai. Og motocrossføreren som har kjørt siden han var 4 1 år gammel har det langsiktige karrieremålet klart for seg.
-Jeg har lyst til å leve av å kjøre motocross.

Redaktør -

Nyheter

Ut i livet

Ut i livet

Dikt om livet - både i tanke, ord og ...

Fordi du fortjener det

Fordi du fortjener det

Dikt og tekster med tidsaktuelle budskap ...

Berit Ås - dikt i utvalg

Berit Ås - dikt i utvalg

Berit Ås - kjent som fagperson og forsker, ...

Kollaps

Kollaps

Gled deg til du slipper taket ...

Vin møter poesi

Vin møter poesi

Vin løfter poesien. Poesi hever vin...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...