Klepp IL med nytt integreringstilbud

07.05.2008
Klepp IL med nytt integreringstilbud
Bak fra venstre: Asta Ueland (lagleder), Margit Auestad Bratteli (trener) ,Marte Opstad,Jan Rune Salte,Solfrid Myklebust,Bjørn Ivar Forberg,Siv Karin Storvik,Frank Rune Storvik,Elise Bore,Stein Løland,Lars Lee Haagensen,Ingebjørg Bø,Marie Haugland,Bente Pollestad (lagleder). Foran fra venstre:Inger Jeanett Haugland,Marianne Voll,Ingve Tullin Haugland. Liggende:Cecilie Pollestad Nilsen,Anna Serine Haugland.

Håndballgruppa i Klepp IL er stolt av å kunne tilby et aktivitetstilbud for personer med nedsatt funksjonsevne. Primus motor Ingve Tullin Haugland og 14 andre spillere møtes nå til trening hver fredag. Til høsten er de klar til å ikle seg den hvite og grønne Kleppdrakten når Klepp HU lag (håndball for utviklingshemmede) skal representere Klepp IL i både seriespill og i landsturneringen i Lillestrøm i august.

Norsk idrett har de siste ti årene gjennomført en stor organisatorisk prosess (integreringsprosessen). Fra at idrett for funksjonshemmede i stor grad ble organisert i egne forbund, har nå særforbundene i norsk idrett tatt ansvar for å organisere idrett for funksjonshemmede gjennom sine lag. Dette er en organisering som er unik i verdenssammenheng. Hovedmålet for prosessen har vært at særforbundene skulle ta ansvar for å gi tilbud til funksjonshemmede gjennom sine lag, og at funksjonshemmede skal få flere og bedre tilbud i sitt nærmiljø.

Norges håndballforbund og Klepp kommune bidrar med oppstartsstøtte, men dette er langt i fra nok til å dekke de reelle utgiftene. Drakter, treningsdresser, påmeldingsavgifter, hall leie og ikke minst reiseutgifter til Norges største massemønstring for denne målgruppa landsturneringen, gjør laget avhengig av sponsorstøtte.

Målgruppa som spillere rekrutteres fra kommer dårlig ut på levekårsstatistikker og muligheten til å innkreve egenandeler er derfor begrenset. Vi frir derfor til lokalmiljøet med håp om å skaffe laget støttespillere som kan sikre denne utrolig positive gjengen det idrettstilbudet de fortjener.

Øglænd Systems er første firma som bidrar med sponsorstøtte. Kan dere bidra? Ta kontakt med leder av håndballgruppa Svein Axel Johannessen på 91599596.

Følg HU laget og resten av håndballgruppa i Klepp IL på www.klepphandball.no

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...