42 kilometer hoderegning

30.04.2014
42 kilometer hoderegning
Mattemaraton

Torsdag 1. mai starter det som bør bli norske elevers superinnsats i matematikk på tampen av skoleåret. Da går nemlig startskuddet for 42 kilometer hoderegning.

 MatteMaraton 2014 består av etapper, der elevene drilles i matematiske begreper, tallforståelse, regneferdigheter og løsningsstrategier. Hver etappe gir poeng og poengene overføres til lodd, slik at elevene er med i trekningen av flotte premier.

 ”Dette er 3dje året at vi arrangerer MatteMaraton i Norge,” sier Anders Baumberger, redaktør av det digitale læremiddelet Kikora.

”Vi har allerede flere tusen norske elever som driver med mengdetrening i matematikk hver eneste dag. Og nå skal vi gi elever i Norge muligheten for en skikkelig matteøkt mot slutten av skoleåret. Det er nå det er tid for repetisjon,” sier Baumberger, som selv har bakgrunn som mattelærer.

 ”Mattemaraton skal gi utfordringer til alle. Det finnes egne løyper for mellomtrinnet, for ungdomstrinnet og for elever på videregående skoler. Men vi setter ingen grenser. Vi har hatt elever helt ned i 8-årsalderen som har gått løs på våre digitale oppgavesamlinger.”

 ”Kikora inviterer norske skoleelever med på en spennende løpetur over Talltoppen, bortover Addisjonsavenyen, gjennom Subtraksjonsskaret,  ned Divisjonsdalen, over Brøkberget osv. Helmaraton består av 422 oppgaver, halvmaraton av halvparten. Uansett innsats er elevene med i trekningen av 10 flotte nettbrett fra Microsoft. Vinnerne annonseres i begynnelsen av juni,” avslutter Baumberger.

 

Fakta om Kikora:

 Kikora er et nettbasert læremiddel som ligger tett opp til utregnings- og eksamenskrav i matematikk ved grunnskoler og videregående skoler i Norge. Siden programmet brukes via en nettleser kan elevene løse oppgaver både hjemme og på skolen. En undersøkelse foretatt nylig av Utdanningsdirektoratet fastslår at bruk av Kikora har læringseffekt for elevene.

 Kikora er utviklet slik at elevene får umiddelbar tilbakemelding for hver enkelt linje i oppgaveløsningen. På denne måten kan elevene lett oppdage hvor de har tenkt feil, og læreren ser hvor hver enkelt elev trenger hjelp.Bak Kikora står et norskeid akseselskap som har brukt 10 år på å utvikle det som er blitt landets mest brukte digitale læremiddel for oppgaveløsning i matematikk.

 

 

Redaktør -

Gallery

Kikora

Stikkord i denne artikkelen
kikora, matematikk, matte, Mattemaraton,

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...