Entreprenørskapsdagen 8. mars

07.03.2017
Entreprenørskapsdagen 8. mars
Drapé UB fra Hetland videregående skole ble Rogalands beste Ungdomsbedrift i 2016 og representerte fylket under NM. Foto: Joachim Steinbru.

Ungt Entreprenørskap ønsker velkommen til den viktigste møteplassen mellom ungdom og næringsliv i Rogaland: Entreprenørskapsdagen, fylkesmesse for elev- og ungdomsbedrifter!

For første gang kan vi ønske velkommen til en felles messe for elever fra ungdoms- og videregående skole. Gjennom høsten og vinteren har elevene skapt sine egne bedrifter. Forretningsideene er deres egne. De har registrert bedriftene, utviklet produkter, satt opp budsjetter, solgt sine varer og tjenester, hatt styremøter og stått for den daglige driften. 

På selveste kvinnedagen er det også verdt å nevne at på denne arenaen er det 50/50 av begge kjønn, både blant entreprenører og ledere. Det er noe å ta med seg inn i framtiden!

 

TID:                 Onsdag 8. mars klokken 10:00 til 16:00
STED:              Stavanger Forum/Forum Expo
PROGRAM:     Se HER


Fothengekøye til skrivepulten. En hjelpetjeneste til eldre og trengende. Og en ny merkevare innenfor treningsklær. Dette er bare noen av forretningsideene dommere og publikum får møte på Entreprenørskapsdagen.

Vi skal leve av neste generasjons ideer
— Rogaland trenger folk som kan ta initiativ og gjøre noe med mulighetene. Vi skal leve av neste generasjons ideer – derfor ønsker vi at flere unge får muligheten til å drive Elev- og Ungdomsbedrift, sier Jan Erik Jacobsen, pedagogisk fagansvarlig i Ungt Entreprenørskap Rogaland. 

Den første ungdomsbedriften i Norge ble startet i 1997 og Ungt Entreprenørskap feirer i år 20-års jubileum. 

– Innovatører trengs overalt i samfunnet - både i offentlige og private virksomheter. Gjennom Elev- og Ungdomsbedrift får elevene bryne seg på reelle utfordringer og bruke kreativiteten sin. Kompetansen de tilegner seg har aldri vært mer relevant, sier Jacobsen.

Roser næringslivet i Rogaland
– Elevene får erfare at de kan gjøre en forskjell og at det de skaper blir tatt på alvor - blant annet når de får vise frem bedriftene sine på messer og i konkurranser. I tillegg til å kåre vinnere, har juryen en viktig rolle i å se og anerkjenne arbeidet de unge har lagt ned i bedriftene sine, sier Jan Hauge, styreleder i Ungt Entreprenørskap Rogaland. Hauge er imponert over den positive innstillingen Ungt Entreprenørskap møter når de henvender seg til næringslivet for å rekruttere jurymedlemmer.

Over 50 personer fra arbeids- og næringsliv stiller opp som dommere på fylkesmessen. Elevene skal konkurrere i 16 ulike kategorier. I tillegg til den gjeveste prisen Beste Elev- og Ungdomsbedrift 2017, skal det blant annet deles ut priser for Beste innovative produkt og Beste utstilling. 

Deler ut gullbilletter til ungdomsbedriftene
For mange ungdomsbedrifter er Entreprenørskapsdagen målet og avslutningen på året med Ungdomsbedrift. For de beste ungdomsbedriftene stopper det ikke der: Disse kan reise hjem med gjeve gullbilletter til NM for Ungdomsbedrifter som går av stabelen på Lillestrøm 4. og 5. mai. Der vil de konkurrere mot ungdomsbedrifter fra hele landet. 

Arrangementet er åpent. Hjertelig velkommen til publikum og presse! 

 

 

Anna Hovhannisyan

Nyheter

Siddisen som høydedykket til sølv

Det er ikke alltid det er viktigst å ...

”Fiskebollerne var kvide som sne”

Det er stundom sagt at alle veier fører ...

Haustmarken var ingen søndagsskole

Haustmarken var ingen søndagsskole

En gang het det ” by og land, hand i hand.” ...

Nå er det snart revolusjon på gang

Nå er det snart revolusjon på gang

Programmet til Kapittel 17 tar form! Kapittel ...

Entreprenørskapsdagen 8. mars

Entreprenørskapsdagen 8. mars

Ungt Entreprenørskap ønsker velkommen ...

Det hendte

Posthuset som ble kalt for bananen

Posthuset som ble kalt for bananen

Fortsatt synger formodentlig den glade barneskare ...

Kirken på Petribakkens topp

Kirken på Petribakkens topp

Min gamle biologilærer Olaf Hoel unnlot ...

Dikteren som ikke gikk kjøkkenveien

Dikteren som ikke gikk kjøkkenveien

I 2007 var det 150 år siden dikteren ...

Hestetorg med det fornemme pissoir

Hestetorg med det fornemme pissoir

At kjært barn kan ha mange navn, er ...

I kolonihage-begynnelsen var poteten

Utsagnet at alt det gode kommer ovenfra, ...