Entreprenørskapsdagen 8. mars

07.03.2017
Entreprenørskapsdagen 8. mars
Drapé UB fra Hetland videregående skole ble Rogalands beste Ungdomsbedrift i 2016 og representerte fylket under NM. Foto: Joachim Steinbru.

Ungt Entreprenørskap ønsker velkommen til den viktigste møteplassen mellom ungdom og næringsliv i Rogaland: Entreprenørskapsdagen, fylkesmesse for elev- og ungdomsbedrifter!

For første gang kan vi ønske velkommen til en felles messe for elever fra ungdoms- og videregående skole. Gjennom høsten og vinteren har elevene skapt sine egne bedrifter. Forretningsideene er deres egne. De har registrert bedriftene, utviklet produkter, satt opp budsjetter, solgt sine varer og tjenester, hatt styremøter og stått for den daglige driften. 

På selveste kvinnedagen er det også verdt å nevne at på denne arenaen er det 50/50 av begge kjønn, både blant entreprenører og ledere. Det er noe å ta med seg inn i framtiden!

 

TID:                 Onsdag 8. mars klokken 10:00 til 16:00
STED:              Stavanger Forum/Forum Expo
PROGRAM:     Se HER


Fothengekøye til skrivepulten. En hjelpetjeneste til eldre og trengende. Og en ny merkevare innenfor treningsklær. Dette er bare noen av forretningsideene dommere og publikum får møte på Entreprenørskapsdagen.

Vi skal leve av neste generasjons ideer
— Rogaland trenger folk som kan ta initiativ og gjøre noe med mulighetene. Vi skal leve av neste generasjons ideer – derfor ønsker vi at flere unge får muligheten til å drive Elev- og Ungdomsbedrift, sier Jan Erik Jacobsen, pedagogisk fagansvarlig i Ungt Entreprenørskap Rogaland. 

Den første ungdomsbedriften i Norge ble startet i 1997 og Ungt Entreprenørskap feirer i år 20-års jubileum. 

– Innovatører trengs overalt i samfunnet - både i offentlige og private virksomheter. Gjennom Elev- og Ungdomsbedrift får elevene bryne seg på reelle utfordringer og bruke kreativiteten sin. Kompetansen de tilegner seg har aldri vært mer relevant, sier Jacobsen.

Roser næringslivet i Rogaland
– Elevene får erfare at de kan gjøre en forskjell og at det de skaper blir tatt på alvor - blant annet når de får vise frem bedriftene sine på messer og i konkurranser. I tillegg til å kåre vinnere, har juryen en viktig rolle i å se og anerkjenne arbeidet de unge har lagt ned i bedriftene sine, sier Jan Hauge, styreleder i Ungt Entreprenørskap Rogaland. Hauge er imponert over den positive innstillingen Ungt Entreprenørskap møter når de henvender seg til næringslivet for å rekruttere jurymedlemmer.

Over 50 personer fra arbeids- og næringsliv stiller opp som dommere på fylkesmessen. Elevene skal konkurrere i 16 ulike kategorier. I tillegg til den gjeveste prisen Beste Elev- og Ungdomsbedrift 2017, skal det blant annet deles ut priser for Beste innovative produkt og Beste utstilling. 

Deler ut gullbilletter til ungdomsbedriftene
For mange ungdomsbedrifter er Entreprenørskapsdagen målet og avslutningen på året med Ungdomsbedrift. For de beste ungdomsbedriftene stopper det ikke der: Disse kan reise hjem med gjeve gullbilletter til NM for Ungdomsbedrifter som går av stabelen på Lillestrøm 4. og 5. mai. Der vil de konkurrere mot ungdomsbedrifter fra hele landet. 

Arrangementet er åpent. Hjertelig velkommen til publikum og presse! 

 

 

Anna Hovhannisyan

Nyheter

Vanndalen

Vanndalen

Ei diktsamling om mangt og mykje i tilværelsen ...

Øyeblikksmøter høyt over asfalten

Øyeblikksmøter høyt over asfalten

Unni Holtedahl har skrevet asfaltdikt.

Tankar kan ikkje stengast av høge fjell

Tankar kan ikkje stengast av høge fjell

Under dei høge fjell vaks Greidungs-brørne ...

En god blanding av fakta og fiksjon

En god blanding av fakta og fiksjon

Joachim Tobias Grøndahl er aktuell med ...

–	Det er fysikk forklart på en gøyal måte

– Det er fysikk forklart på en gøyal måt...

Hilde Sunde har, i samarbeid med illustratøren ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...