Norsk Smaksskules stjernekokker byr på gratis kurs for lærere

22.03.2016
Norsk Smaksskules stjernekokker byr på gratis kurs for lærere
Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Stiftelsen Norsk Kulturarv og Arne Brimi – i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB

Norsk Smaksskule har de siste årene vært i rivende utvikling. Deltakertallet og søknadstallet har mer enn doblet seg hvert år siden oppstarten i 2013. Nå er søknadsskjema for neste skoleårs kurs for lærere og barnehagelærere ute.

Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Stiftelsen Norsk Kulturarv og Arne Brimi – i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Norsk Smaksskule kurser lærere og barnehagelærere i hvordan jobbe med barn for å skape positive atferdsendringer knyttet til smak og mat. Siden 2013 har de aktivisert mellom 40.000 og 50.000 barn og unge innen mat og ernæring. Enkle øvelser og grep i skole- og barnehagehverdagen skal skape mer bevisste forbrukere for fremtiden.

I neste års utgave av Norsk Smaksskule er det kurs i Oslo, Tromsø, Stavanger, Trondheim og på Arne Brimis Vianvang i Vågå. Kursholderene er stjernekokker som Arne Brimi, Wenche Andersen og Mikael Forselius, samt Einar Risvik, som er en av Norges fremste forskere på mat og kosthold. Leder for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik, er svært fornøyd med neste års kursprogram. – Vi har kurs over hele landet, og merker allerede at søknadsstrømmen begynner å komme. Vi har aldri hatt bedre geografisk spredning på kursene – så vi gleder oss virkelig til å ta i mot høstens deltakere, sier Valdvik.

Initiativtaker er mesterkokken fra Tessand kjent fra Gutta på tur, Arne Brimi. Han er utrolig stolt over utviklingen Norsk Smaksskule har hatt så langt. – Norsk Smaksskule skal lære barn å bli kjent med de opprinnelige smakene – og få kjennskap til og kunnskap om hvor maten kommer fra. Slik kan de bli trygge på sin egen identitet samt bli bevisste forbrukere i fremtiden, sier kokken.

Søknadsskjema ligger nå ute på Norsk Kulturarvs hjemmesider, www.kulturarv.no og alle lærere og barnehagelærere kan søke om å delta på kurstilbudet som er gratis. I to hele dager får lærere og barnehagelærere faglig påfyll til å jobbe med mat til daglig.

 

For mer info ta kontakt med Tor Valdvik på telefon 951 76 019 eller

 

 

Harald Anvik

Nyheter

Med grønn penn

Med grønn penn

Frisk grønn er vel tegn på at noe ...

Hver dag vi lever

Hver dag vi lever

Et viktig budskap om det å finne sin ...

Mingus møter nye venner

Mingus møter nye venner

Møt Mingus - tøffeste katten i ...

Gaffelbiter biter ikke - POCKET

Gaffelbiter biter ikke - POCKET

En historie om motstandsheltene som måtte ...

Bokstavene lot seg ikke temme

Bokstavene lot seg ikke temme

Anbefales for lærere, logopeder, leger, ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...