Entreprenørskapsdagene 1. og 2. mars i Stavanger Forum

29.02.2016
Entreprenørskapsdagene 1. og 2. mars i Stavanger Forum
Eivind Husabø/Ungt Entreprenørskap.
Smartfood UB fra Karmsund videregående skole ble Rogalands beste Ungdomsbedrift i 2015 og representerte fylket under NM.

Trenger du ryggmassasje? Eller hva med en kjole som kan draperes på ti forskjellige måter? Eller matematikkspill til ungene? Mangfoldet er stort når Rogalands ungdomsbedrifter viser seg frem for jury og publikum i Stavanger Forum denne uken.

Entreprenørskapsdagen, fylkesmesse for ungdomsbedrifter, går av stabelen onsdag 2. mars i Stavanger Forum. I år varmer vi opp dagen før med fylkesmesse for elevbedrifter fra ungdomstrinnet tirsdag 1. mars.

På Entreprenørskapsdagen viser elever frem ungdomsbedriftene sine på stand, de skal ha scenepresentasjoner og overbevise dommerpanelet i intervjuer. Arrangementet er åpent for publikum og presse. .

— For å bli gode til noe bør man trene før man blir voksen. Rogaland trenger folk som kan ta initiativ og gjøre noe med mulighetene. Ungdom som får drive elev- og ungdomsbedrift utvikler disse ferdighetene, sier Vibecke Lykke Olsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland. 

Ungdomsbedriftene konkurrerer i 16 ulike kategorier, og vinneren av den aller gjeveste prisen, Rogalands beste Ungdomsbedrift 2016, skal være fylkets kandidat i konkurransen om å bli Norges beste Ungdomsbedrift. Fire andre ungdomsbedrifter vil også motta gullbilletter til årets store begivenhet for unge entreprenører: NM for Ungdomsbedrifter i april. 

– Innovatører trengs overalt i det norske samfunnet. I arbeidet med Ungdomsbedrift får elevene jobbe med kreativitet og nyskaping, de samarbeider i team for å oppnå resultater. Elevene kommuniserer aktivt med eksterne fagmiljøer og de får erfaringer med hva de selv er gode på og hva de trenger andre til. Dette er verdifull læring som i større grad burde prege norsk skolehverdag, sier Olsen. 

Dette skoleåret er det 720 elever i Rogaland som driver Ungdomsbedrift. Læreren er elevenes veileder og mentor fra arbeids- og næringsliv bidrar med erfaringer og tips. I tillegg får elevene tilbud om å delta i ulike kurs i regi av Ungt Entreprenørskap med temaer som ledelse, markedsføring, regnskap og Inkluderende Arbeidsliv. Elevene kommer selv opp med forretningsideene og driver bedriftene gjennom et skoleår. 

 

 

Harald Anvik

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...