Entreprenørskapsdagen - i nyskapingens tegn!

27.02.2015
Entreprenørskapsdagen - i nyskapingens tegn!
Ungt Entreprenørskap. Fra venstre: Anna Vathne, Grete Eiane, Frida Sødal, Celine Henriksen, Amalie Bråten Hauge, Julie Martinsen

Neste uke står Stavanger i kreativitetens og nyskapingens tegn! Ungdomsbedrifter fra hele Rogaland inntar byen for å vise fram bedriftene sine og konkurrere om gjeve NM-billetter. Det er duket for Entreprenørskapsdagen 2015!

 

I disse dager legger elevene siste hånd på verket før de skal vise fram ungdomsbedriftene sine for dommere og publikum. Det kommer til å syde av liv når 70 ungdomsbedrifter og 333 unge gründere inntar Stavanger Forum. 

– Vi kan knapt vente! Entreprenørskapsdagen er høydepunktet i året. Elevene har lagt ned mye arbeid, og de viser fram bedriftene med så stor entusiasme og stolthet at man bli imponert. Vi gleder oss til å se hva årets ungdomsbedrifter har fått til, sier Vibecke Lykke Olsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.  

 

Juryer bestående av kompetente folk fra lokalt arbeids- og næringsliv skal velge fire ungdomsbedrifter som skal reise til NM for Ungdomsbedrifter i slutten av april. På Norges Varemesse på Lillestrøm vil elevene konkurrere mot de beste fra hele landet. 

 

Ønsker flere ungdomsbedrifter

679 elever i videregående skoler i Rogaland driver Ungdomsbedrift dette skoleåret. Selv om Ungt Entreprenørskap har en sterk økning i elev- og studentaktiviteter i fylker, er det ikke oppgang i antall ungdomsbedrifter. Nå ønsker Lykke Olsen et større engasjement hos skoleeier og skoleledelse:

 

– Ungdomsbedrift er ofte en skjellsettende erfaring for elevene – og det programmet som gir størst læringseffekt. Vi jobber hardt for å få med flere skoler og øke antall elever på de skolene som tilbyr Ungdomsbedrift. For å øke utbredelsen, er det nødvendig å styrke forankringen hos skoleeier og skoleledelse, sier Lykke Olsen. Hun håper Entreprenørskapsdagen vil inspirere både lærere og skoleledelse til økt satsing på Ungdomsbedrift. 

Samarbeid mellom skole og næringsliv

Jan Hauge er styreleder i Ungt Entreprenørskap Rogaland og administrerende direktør i Aarbakke Innovation AS. 

– Det er dagens elever som skal skape framtidens verdier og arbeidsplasser. Vi må utdanne ungdom til å se muligheter, ha tro på egen mestring og ha holdninger, kunnskap og ferdigheter til å gjøre noe med dem. Det gjør vi med Ungdomsbedrift, sier Hauge, som også trekker fram samarbeid med arbeids- og næringsliv som viktig . 

– Samfunnet endres så raskt at skolen alene ikke kan gi barn og unge den kompetansen de trenger uten å ha et tett og gjensidig samarbeid med lokalt næringsliv og andre miljøer i lokalsamfunnet, sier Hauge. 

Ungt Entreprenørskap Rogaland tilbyr entreprenørskapsprogrammer i hele utdanningsløpet, fra barneskolen til høyere utdanning. Organisasjonen gjennomførte over 16 000 elev- og studentaktiviteter i 2014. Dette er en økning på 21 prosent fra året før.

Vinneren av hederstittelen Norges beste Ungdomsbedrift 2015 skal representere Norge i europamesterskapet i Berlin i juli. 

 

 

Harald Anvik

Stikkord i denne artikkelen
ung entrepenørskap, ungdomsbedrift,

Nyheter

For dårlig oppfølging av fødende

For dårlig oppfølging av fødende

Først lenge etter en akutt innleggelse ...

Gnisten

Gnisten

Vi har alle valg - så våg å ...

Alfabetisk hjernedans

Alfabetisk hjernedans

ja, ytringsfriheten brukes til sitt ytte...

Livet, døden og alt imellom

Livet, døden og alt imellom

Avkledd, skamfullt, nakent og rent på ...

Et år på sikkerhetspost

Et år på sikkerhetspost

Michelle Elisabeth Myklebust vil fjerne tabuet ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...