Høstcamp for ungdom på Sand

12.08.2013
Høstcamp for ungdom på Sand
Høstcamp for ungdom- bårelaging

Torsdag 10. til 13. oktober arrangerte Rogaland Røde Kors Ungdom høstcamp på Sand i Ryfylke. Fire dager spekket med spennende og varierte aktiviteter stod på programmet.

Ungdom i Rogaland har lenge savnet et arrangement bare for ungdom. En plass for erfaringsutveksling, kompetanseheving og for å treffes på tvers av lokalforeninger og avdelinger. Nærmere tusen ungdommer er aktive i Rogaland Røde Kors, både innenfor Hjelpekorps, Omsorg og Røde Kors Ungdom. Et distrikt med fjord, fjell og lange avstander vises også i Røde Kors og en vet ikke alltid hvem hverandre er og hvordan en best kan samarbeide. Dette ønsket distriktsrådet for Røde Kors Ungdom å gjøre noe med.

Løsningen ble en høstcamp for ungdom mellom 13 og 30 år. Sand ble et naturlig alternativ for arrangementet helt fra starten av. Flott natur, rolige omgivelser, boltreplass og en særdeles oppegående lokalforening gjorde valget enkelt.   

- Suldal Røde Kors har vært med i planleggingen og frivillige har stilt opp både før og under arrangementet, forteller frivillighetskoordinator Kjersti Kvale. – Frivillige i Suldal Røde Kors er ja-mennesker, som stiller opp uansett hva du spør om. I tillegg har de en enestående kompetanse, spesielt innen elveredning, som ble nyttet under campen.

 

50 deltakere

Torsdagen ankom 50 ungdommer og et 20-talls frivillige Mo Laksegard, som har vært vertskap under oppholdet på Sand. Bjørn Moe og resten av gjengen på Mo Laksegard har vært fantastiske i å tilrettelegge for høstcampen. Vertskapet har strukket seg så langt for å imøtekomme behov og utfordringer som dukker opp i forbindelse med et slikt arrangement. I tillegg er beliggenheten flott både for leirområdet, hvor ungdommen satte opp lavvoer, og de mange aktivitetene.

Det ligger mye planlegging og forberedelser bak et slikt arrangement. Fire Røde Kors-frivillige og en ansatt har de siste månedene jobbet hardt for at høstcampen skulle bli så vellykket som mulig. Når 50 ungdommer møtes, de fleste et sted mellom 13 og 16 år, er jo dette en utfordring i seg selv, men ungdommen var det aldri noen problemer med. Det tar selvfølgelig på å tilbringe natten i lavvo når gradene kryper ned mot null og man er i bevegelse utendørs hele dagen med krevende og utfordrende aktiviteter.

 

Fullpakket program

For aktiviteter har det vært mye av. Programmet har vært fullpakket med hendelser innen friluftsliv, førstehjelp, leder- og samarbeidstrening, samt et rollespill kalt På Flukt som gir deltakerne innblikk i flyktningers situasjon og opplevelser. Under høstcampen har ungdommen fått oppleve luftige høyder og kaldt elvevann, ekstrem allsang i det fri, bålkos, konkurranser og ikke minst har tenåringene fått utfordre egne grenser og tatt del i et større Røde Kors-fellesskap.

For er det noe som imponerer når så mange som ikke kjenner hverandre fra før møtes til leir, så er det nettopp fellesskapet. Her blir alle inkludert og ungdommen er flink til å ta vare på hverandre. De tar utfordringene på strak arm, hjelper hverandre gjennom oppgavene og trøster hvis det er behov for det.

 

Mersmak

Nå håper frivillighetskoordinator Kjersti at høstcampen har gitt mersmak. Evalueringen tyder på det. Overveldende positive tilbakemeldinger gir håp om at ungdommen nå holder kontakten og samarbeider på tvers av lag og avdelinger i Røde Kors i Rogaland. Dette vil styrke ungdomsarbeidet i hele distriktet og bidra til aktive og engasjerte ungdommer som gjør en særdeles viktig frivillig innsats i sine lokalmiljø.

  – Hvis solen alltid skinner slik den har gjort disse høstdagene er det godt mulig det blir en ny høstcamp på Sand, smiler Kjersti. Det får tiden vise, men både ungdommer og frivillige tilretteleggere er særdeles fornøyd med arrangementet.

 

Redaktør -

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...