Samarbeid om elektrokurs

30.10.2012
Samarbeid om elektrokurs
Dag Riskedal i El-Team tester ferdighetene i hjertekompresjon. Kursholder Øyvind Byre fra Røde Kors ser til at det går riktig for seg.

Røde Kors og elektrobedriftenes bransjeorganisasjon, Nelfo, har samarbeidet om kurs i Rogaland i mange år. El-Team på Bryne har benyttet seg av tilbudet de 5-6 siste årene.

Samarbeidet oppsto etter at elektrobransjen innførte et krav om årlige FSE-kurs (forskrift for el-anlegg). I starten var det mange som tilbød kurs av varierende kvalitet. Nelfo Sør-Rogaland tok grep og tilbød kurs i egen regi. De fikk Røde Kors med seg på laget.

-Vi bygde opp et opplegg med både FSE-kurs og førstehjelpskurs i samme pakken. Det var litt tilfeldig at det ble slik. Vår styreleder var aktiv i Røde Kors, så vi vendte oss dit for å få til et samarbeid. Det har fungert veldig godt, mener daglig leder og kursholder Knut Eriksen i Nelfo Sør-Rogaland.

 

930 på kurs

De 95 medlemsbedriftene i Nelfo Sør-Rogaland står fritt til å velge kurs fra andre, men Eriksen forteller at de anbefaler medlemmene å bruke tilbudet Nelfo selv tilbyr i samarbeid med Røde Kors.

-Kurset er bra, og delen der Røde Kors har opplæring i førstehjelp er spesialtilpasset med fokus på strømskader. Kursholder Øyvind Byre fra Røde Kors har vært med i flere år. Han kjenner mange av de ansatte som deltar på kursene og er med på å sikre kontinuitet. Gjenkjøpet fra år til år forteller oss at bedriftene er fornøyde med kurset. I år lærer vi opp 930 personer og omsetter kurs for 700.000 kroner i samarbeid med Røde Kors, sier Eriksen.

Kurset i Rogaland er så vellykket at Nelfo og Røde Kors er i ferd med å standardisere det og lage en mal som kan brukes i resten av landet.

 

Praktisk tilnærming

Daglig leder Dag Riskedal i El-Team Bryne har benyttet tilbudet til Nelfo og Røde Kors når han skal ha de årlige FSE-kursene for sine ansatte de siste 5-6 årene. Han har bare godord å komme med om kurset.

-Det er viktig å få inn noen som ser ting med nye øyne. Det er mye vi overser når vi går oppi det i det daglige, sier Riskedal.

-Vi legger vekt på at kurset skal ha en praktisk tilnærming. Det er i størst mulig grad knyttet opp til de ansattes hverdag på jobb, legger Eriksen til.

Dag Riskedal mener den praktiske tilnærmingen er en viktig årsak til at kurset er vellykket.

-Det er ikke alle kurs som fenger like mye, men vi merker at på disse kursene sitter alle stille og hører etter, sier han.

Magnar Riveland

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...