Ny ambulanse til Hjelpekorpset i Haugesund

13.09.2010
Ny ambulanse til Hjelpekorpset i Haugesund
ny ambulanse

Med blålysene på ankom administrerende banksjef Knut Grinde Jacobsen i Haugesund Sparebank et Haugesund Røde Kors i stor stemning. Med seg hadde han nemlig en ny ambulanse til Hjelpekorpset. Ambulansen er en gave fra bankens gavefond.

For de nærmere 50 medlemmene fra Haugesund Røde Kors som hadde møtt opp på tilstelningen i garasjeanlegget til Haugesund Røde Kors en onsdag i oktober, for anledningen dekket til fest, var overraskelsen og applausen like stor.

- Vi er bare noen få som har visst om dette, sier nestleder i Haugesund Røde Kors, Lars Nervik. Han orienterte om Haugesund Røde Kors og Hjelpekorpsets behov for ny ambulanse for bruk i de mange viktige aktivitetene Hjelpekorpset driver for byens befolkning.

 

Gledens dag

- Hva betyr en slik gave for Haugesund Røde Kors?

- Dette er en utrolig viktig dag, og en gledens dag for hele Haugesund Røde Kors, sier Nervik, og fremholder betydningen av den beredskapen, spesielt Hjelpekorpset, utgjør i dagens samfunn.

- Her er absolutt alt basert på frivillighet, og det finnes faktisk ingen erstatning til det arbeidet Hjelpekorpset driver, sier han, og berømmer Haugesund Sparebank for entusiasme og støtte.

- Vi lever i en tid hvor økte krav om kompetanse og utstyr koster mer og mer også for oss som driver humanitær hjelp lokalt. Den nye bilen til Hjelpekorpset gjør at korpset også i fremtiden kan betjene de mange sanitets- og beredskapsoppdragene de har i byen og distriktet, avslutter Nervik.

 

Overleverer nøkkelen

- Vi var aldri i tvil om viktigheten av denne gaven, sier administrerende banksjef Knut Grinde Jacobsen i Haugesund Sparebank.

- Aktiviteten til hele Røde Kors, og i dette tilfellet Hjelpekorpset, er i høyeste grad allmennyttig arbeid som kommer byens befolkning og distriktet til gode. Er det en ting banken ikke vil eie, så er det ambulanser, sa Grinde Jacobsen humoristisk, før han overleverte nøkkelen til en svært fornøyd korpsleder i Haugesund Røde Kors Hjelpekorps, Roy Worum.

- Dette er en gave som vil få stor betydning for oss. Nå kan vi bruke tankene på alt det vi har foran oss, slår han fornøyd fast.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...