Aktiv besøkstjeneste i 40 år

13.09.2010
Aktiv besøkstjeneste i 40 år
Langbordene var dekket til fest på Røde Kors-huset i Kopervik fredag kveld. Nestleder i Karmøy Røde Kors

Behovet for besøkstjeneste er ikke blitt mindre i løpet av de 40 årene denne tjenesten er drevet i Kopervik. - Vi burde være uunnværlige, men dessverre er det behov for oss, sier Berit Skaar, nestleder i Karmøy Røde Kors Omsorg. Hun har satt stor pris på å gjøre en innsats for ensomme.

Under jubileumsfesten i oktober ble det markert at en av deltakerne hadde vært med siden starten for 40 år siden: Kitty Larsen. Jubileet ble ellers markert med sang, musikk, god mat og god drøs. Og for anledningen var det medlemmer av hjelpekorpset som sto for serveringen.
Besøkstjenesten er en del av Røde Kors Omsorg. Blant tilbudene i Kopervik er handletur for eldre hjemmeboende, eldretreff i samarbeid med Lions, besøk og vaffelsteking på Kopervik bu- og behandlingsheim på Bygnes hver fjortende dag, ukentlige besøk på Kopervik aldershjem og?Avaldsnes aldershjem, og ikke minst hjemmebesøk.

”Moren til Røde Kors Omsorg”
- Vi trenger flere medlemmer til dette arbeidet, sier Inger Johanne Lilleaas, leder for arbeidsgruppen i Kopervik. John Sjursø er leder av distriktsrådet for omsorg i Rogaland Røde Kors. Han overbrakte hilsener og gaver fra distriktet, og skryter av aktiviteten i Kopervik:

- Den innsatsen besøkstjenesten gjør er imponerende og svært viktig. Ensomhet er en av det moderne samfunnets største utfordringer, og Røde Kors sin besøkstjeneste har i mer enn 60 år bidratt til å gi ensomme mennesker et lys i hverdagen. Besøkstjenesten i Kopervik er en av våre beste avdelinger, som i mange år har løst sin oppgave på en måte få gjør etter dem. Jeg pleier å kalle besøkstjenesten «mora til Røde Kors Omsorg», sier Sjursø. Han tror ikke oppgaven med å hjelpe mennesker i sårbare situasjoner blir mindre i årene som kommer.

Bredt tjenestetilbud

- Besøkstjenesten vil være en viktig del av dette, men tidene skifter og vi står overfor flere og mer sammensatte utfordringer. Derfor har Røde Kors Omsorg blant annet visitorer i fengslene, flyktningguider, leksehjelpere, ferietilbud til barn og unge, nettverkstilbud og barnegrupper for å nevne noe. Derfor trenger vi flere frivillige og håper på god rekruttering på Karmøy, sier Sjursø.
Ifølge Statistisk sentralbyrå plages rundt 1,1 millioner nordmenn av ensomhet, og 280.000 av disse sier at ensomhet plager dem ofte. Besøksvennens oppgave er å være medmenneske. Dette kan være til hjelp og støtte for ensomme, syke, eldre, unge, enslige forsørgere og andre som ønsker det, skriver Røde Kors på sin nettside.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...