Rause givere gjør det mulig

09.11.2009
Rause givere gjør det mulig
Koordinator for Ferie for alle, Sissel Rishaug (t.v.)

Ferie for alle i Rogaland hadde ikke vært mulig i dagens omfang uten kjærkomne pengegaver fra næringslivet. I fjor kunne koordinator for Ferie for alle, Sissel Rishaug, blant annet motta femti tusen kroner fra offshoreselskapet IKM.

Ingjerd Klyve er formelt innkjøpssjef i selskapet. Uformelt kaller hun seg imidlertid en sånn ”you-fix-type”.

– Jeg har vært ansatt helt siden starten, og tar meg av alt mulig, blant annet alt som har med fellessponsing å gjøre. I stedet for å gi julegaver til kunder har vi de siste fem-seks årene heller gitt penger til lag og foreninger, forklarer hun. Hun sier videre at omfanget av gaver til kunder og ansatte i næringen holdt på å ta litt av, og at kundene er veldig tilfreds med at pengene nå heller blir brukt til veldedig arbeid.

– Hvorfor Røde Kors og Ferie for alle?

- Vi ønsker å gi til lokalsamfunnet, til Stavanger og Rogaland. Det blir ofte slik at vi gir til veldedig arbeid utenfor landegrensene. Men det er også mye viktig arbeid som foregår i nærmiljøet. Vi fikk en presentasjon av det arbeidet Rogaland Røde Kors gjør, og på den bakgrunnen valgte vi ut Ferie for alle, forklarer Klyve. Planen framover er at Rishaug skal komme og gi en presentasjon til de ansatte på IKM, og forklare hva pengene er blitt brukt til.

 

Stadig mer vanlig

Rishaug gir en liten pekepinn:

– I år er det totalt 134 personer som har nytt godt av ordningen. Det er klart at uten disse gavene fra næringslivet så hadde vi ikke hatt muligheten til å gjøre mye av det vi gjør. I år har vi også fått vite at Hess Corporation gir 25 tusen kroner i julegave. Dette gjør de i samarbeid med de ansatte som har gått med på å prioritere denne gaven framfor julegaver til seg selv, forklarer hun. De to er enige om at gaver til veldedige formål framfor dyre interne gaver er noe stadig flere bedrifter prioriterer. Fjorårets julepresang fra Star Tour resulterte i at fem barnefamilier fikk sommerferien sin på eventyrlige Mallorca i år. I høst kom det også inn penger fra kongelig hold.

– I september var kronprinsparet på besøk på Utsira. Kronprinsesse Mette Marit fikk det som blir kalt folkegaven fra Utsira kommune. De har samlet inn penger som de ga til fondet til prinsessen. Hun ga pengene videre til Røde Kors og til Ferie for alle i Rogaland. Det var rundt førti tusen kroner, forklarer Rishaug.

– Det er mulig vi legger høstferien til Utsira neste år som takk for hjelpen, sier hun videre, men legger vekt på at det kun er på planleggingsstadiet.

 

Stor pågang

Rishaug kan fortelle at pågangen fra interesserte er stor, og at de ikke alltid klarer å få plass til alle.

– De faste leirstedene har naturligvis sine begrensninger, og så er det også en utfordring å få med seg nok frivillige. Siden turene er i feriene, må jo de frivillige ta av sine egne ferier, minner hun om. Hun sier videre at på de turene der foreldre ikke er med, som for eksempel høstturene, bør det være én frivillig per to barn. 

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...