Bli med i Røde Kors Ungdom!

07.01.2003
Bli med i Røde Kors Ungdom!
Røde Kors Ungdom er en organisasjon med mange aktive medlemmer over hele Rogaland.

Interessert i førstehjelp og friluftsliv? Motstander av vold og rasisme? Eller vil du være med og forebygge spredningen av HIV? Da bør du bli med i Røde Kors Ungdom!

Vi i Rogaland Røde Kors Ungdom driver med aktiviteter innen førstehjelp og friluftsliv, forebygging mot vold og rasisme, "På flukt", "Aktivt valg" om forebygging av HIV/Aids, internasjonalt arbeid og arbeid om bevisstgjøring av krigens regler. Dette er innen hovedsatsningsområdene til Norges Røde Kors Ungdom. Vi er en organisasjon med mange aktive medlemmer over hele Rogaland. Vårt uoffisielle mål er at vi skal ha det gøy, treffe mange forskjellige mennesker og drive utadrettede positive aktiviteter.

 

Røde Kors Ungdom skal gjennom konkrete behovsrettede og samfunnsaktuelle aktiviteter, motivere og engasjere ungdom i tråd med Røde Kors sine verdier. Organisasjonen skal engasjere seg i ungdomsspørsmål i Norge og internasjonalt ved å sette humanitære spørsmål på dagsorden.

 

Våre mest aktive lokalavdelinger er for tiden Sauda, Haugesund, Sola og Sandnes.

I Sauda er det ca 25 aktive medlemmer som møter hver onsdag kl 19.00 på Røde Kors huset i Sauda. Der driver de forskjellige prosjektene med hovedfokus på førstehjelp og friluftsliv, samt et kjempegodt arbeid i Tiragumures, Romania. De fleste medlemmene er i alderen 14 – 17 år, flesteparten er jenter.

Haugesund Røde Kors Ungdom driver en gruppe for psykisk utviklingshemmede, samt en aktivitetsgruppe for 8.-10. klasse hver tirsdag på Røde Kors huset. Hovedaktiviteten deres ligger også på førstehjelp og praktiske ferdigheter. Haugesund satser stort på det sosiale, så de har innredet eget ungdomsloft som medlemmene benytter seg av når huset er åpent. Her er det ca 50 medlemmer og gjennomsnittsalderen er 15 år.

Sola Røde Kors ungdom har flest jenter på 17 – 18 år som aktive, så velkommen gutter! De møter på torsdager klokken 18.00 på Sola Røde Kors hus. Aktivitetene deres er innen prosjektene førstehjelp og friluftsliv, samt "Aktivt valg".

I Sandnes er det 30 aktive, lett blanding mellom jenter og gutter. Der drives det med prosjektene "Aktivt valg", førstehjelp og friluftsliv. Her satses det stort på det sosiale! Sandnes Røde Kors Ungdom har laget til et loft som kan brukes av medlemmene til enhver tid, her er det salonger, TV, datamaskiner, internett og hva enn ungdom ønsker tilgjengelig. Sandnes har skapt en møteplass for ungdom som er unik og populær! Det er medlemsmøter på tirsdagene klokken 19.00, men du finner dem på huset nesten uansett tid, her er det ungdom i fokus!

 

Vi har aktive avdelinger i Kopervik, Åkra, Skudenes, Sand/Suldal, Stavanger, Kverneland og Nærbø også, hovedtyngden av vår aktivitet ligger innen prosjektet førstehjelp og friluftsliv hvor vi lærer enkel førstehjelp og grunnleggende friluftsliv som er gjennomgående for hele Røde Kors.

 

Vi har i disse dager starter å arbeide med Internasjonal Humanitær Rett, her arbeider vi for å fremme at det finnes regler også i krig. For tiden kurser vi egne medlemmer til denne kunnskapen slik at de kan videreformidle dette til alle og enhver. Vi har mange aktive "På flukt"-instruktører i Rogaland, disse drar over hele landet og gjennomfører "På Flukt" for både skoler, konfirmanter og lignende.

 

Jentene i "Aktivt valg" driver et opplysningsarbeid om forebygging av HIV/Aids og andre seksuelt overførbare sykdommer. Dette er organisert som Workshops som blir kjørt mot skoler og andre interesserte. HIV/Aids er et økende problem også i den vestlige verden, så her er vi med på å forhindre videre spredning av denne sykdommen.

Noen som har vært med på "Klassens reise"? Dette er en del av vår treningsleir mot vold og rasisme. I tillegg til "The Wall" og en sammenførende del har vi her en oppskrift for å unngå fordommer mot andre mennesker.

 

Vi driver altså med mange tradisjonelle Røde Kors aktiviteter, men har også en del holdningskapende prosjekter gående, så om det er noe som hørtes interessant ut, ta kontakt og bli med oss, da vel! Er det ikke et lokalt Røde Kors der du bor, så ta kontakt med nærmeste avdeling og bli med der. Ønsker du at vi skal starte opp i ditt nærmiljø, så gi beskjed! Da kan vi alltids se hva vi kan ordne.

Redaktør -

Nyheter

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Nazi-unge!

Nazi-unge!

Om klimaet for «sopere» den gang - gjennom ...

Engleglans og pillefygerter - POCKET

Engleglans og pillefygerter - POCKET

I en tid da selvrealisering var et fremmedord ...

Politiprofiler - Bind II

Politiprofiler - Bind II

Om politifolk som var med og viste vei

Signaler og tegn

Signaler og tegn

Jeg ber til en Gud jeg ikke kan se. Gi meg ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...