Bidrar på asylmottak

16.09.2013
Bidrar på asylmottak
Ungdommer fra Sandnes er klare til å gjøre en innsats for asylsøkere som sitter på mottak.

Sandnes Røde Kors Ungdom har startet et samarbeid med asylmottaket på Dale. Samarbeidet er i støpeskjeen, men engasjementet er stort.

Det er mange unge, enslige gutter på asylmottaket på Dale. Sandnes RKU vil knytte kontakter til dem og bidra til at de får en hverdag med mer innhold.
-I første omgang var fire fra Sandnes RKU på kurs og lærte mer om asylsøkernes situasjon, om prosessen de går gjennom, hvordan livet er på mottakene og hvilken rolle Røde Kors kan ha for å gjøre det bedre. Deretter tok vi kontakt med mottaket. De er veldig positive til initiativet vårt, forteller leder i Sandnes RKU, Hanne Sofie Wernø Nilsson.
Sandnes RKU driver også prosjektet Gatemegling, hvor mange ungdommer fra Sandnes har lært hvordan konflikter kan løses med ikke-voldelig kommunikasjon. I samråd med asylmottakets ledelse, legger Sandnes RKU opp til å ha et konfliktverksted med asylsøkere fra mottaket som deltakere.
-20 ungdommer fra asylmottaket skal være med på hyttetur til Sinnes, hvor det skal bli holdt et konfliktverksted. Ellers har vi og planlagt å arrangere flerkulturell matlaging med asylsøkerne på Røde Kors-huset før sommeren, sier Wernø Nilsson.
Sandnes RKU har ellers foreslått en rekke andre aktiviteter, blant annet utflukter, språktrening, fjellturer og datakurs. Samarbeidet med asylmottaket krever en del innsats av Røde Kors-ungdommene.
-Det hele er i planleggingsfasen. Det vil finne sin form etter hvert. Vi er 20 aktive i Sandnes RKU i dag. Den «harde kjernen» består av de 10 aller mest aktive. Vi har behov for så mange som mulig, og håper at flere synes det høres spennende ut og tar kontakt, oppfordrer Hanne Sofie Wernø Nilsson.

Magnar Riveland

Nyheter

Indre speil

Indre speil

Det handler om å få fram ordene ...

Sulten

Sulten

«En ærlig beretning om det å overvinne ...

En liten tanke

En liten tanke

"Jeg tror du trenger denne boken."

Inni er det annleis

Inni er det annleis

Funderingar i kvardagen rundt livets gang ...

Elefantene kommer

Elefantene kommer

Flott illustrert billedbok om vennskap

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...