Satsning på ungdom i Røde Kors

16.09.2013
Satsning på ungdom i Røde Kors
ungdom i Røde Kors

Friluftsliv og førstehjelp for RØFF-ungdommer
Ungdommen er vår viktigste ressurs og Røde Kors har nasjonalt en økt satsning på ungdom i vår organisasjon. Et av satsningsområdene er Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp, også kalt RØFF.

RØFF er et aktivitetstilbud for jenter og gutter i alderen 12 til og med 16 år. I RØFF jobber Røde Kors for at deltakerne skal få god kompetanse innen friluftsliv og førstehjelp. Med naturen som arena og friluftsliv som virkemiddel skal RØFF gjøre ungdommen kjent med Røde Kors sine verdier og arbeidsmetoder. Du trenger ikke være supermann eller ha mye erfaring med friluftsliv eller førstehjelp fra før. Her lærer en alt en trenger å vite om trygg ferdsel og bruk av naturen.

Det skal være gøy å være røffer som ungdommen i Røde Kors RØFF ofte blir kalt. Her møter en nye og gamle venner, får oppleve naturen på sitt beste (og av og til sitt verste), lærer livreddende førstehjelp, samtidig som en får fysisk aktivitet. RØFF har et stort fokus på samhold og mestringsfølelse og skal bidra til ansvarsbevisste ungdommer med evne til å hjelpe, og vilje til å handle.

Ungdommen får selv være med å bestemme løpet år for år og hva de har lyst å lære og drive med. Voksne og erfarne veiledere legger til rette for en trygg og utfordrende aktivitet. Her kan en lære å lage bål og tilberede mat i naturen, bygge gapahuk og overnatte i telt, klatre, fiske, padle i kano, gå på ski eller skøyter, lære livreddende førstehjelp og sist, men ikke minst, leder- og samarbeidstrening. Det er ingen forventninger om at ungdommen skal lære alt over natten eller gjøre ting perfekt første gang. Her er det store rom for å prøve og feile. Det er slik en lærer. Det viktigste er at en har det gøy underveis, ellers er det jo ingen vits.

Det er etablert RØFF-grupper i Haugesund og på Bryne, men flere lokalforeninger er i gang med planlegging og ønsker å starte opp aktiviteten i år. 

Redaktør -

Nyheter

Ord til deg - Opplag 2

Ord til deg - Opplag 2

Det gode du sprer vil alltid finne veien ...

Psykt sikker

Psykt sikker

Rapport fra lukket avdeling ...

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon

iPhonomatopoetikon er en billedlyrisk reise ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Ren sol

Ren sol

"Ren sol" er vakker, men brutal ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...