5 på årsmøtet

16.09.2013
5 på årsmøtet
Egil Foss Lervik

Det er mange ungdommer til stede når Rogaland Røde Kors har sitt årsmøte. Noen er der som representanter for Røde Kors Ungdom – andre har tatt skrittet videre til verv og oppgaver i moderorganisasjonen. Vi møtte noen av dem.

Henrik Bie Paulsen (20)
Representerer Haugesund Røde Kors Omsorg og Haugesund RØFF-gruppe.
Henrik Bie Paulsen fra Haugesund har bare tre år bak seg i Røde Kors, men har likevel en fyldig CV fra organisasjonen. Han har vært leder for RØFF-satsingen i Haugesund og sittet i styret i Haugesund Røde Kors. I dag er han med i omsorgsrådet i Haugesund og distriktsrådet for omsorg i Rogaland.
-Det er gleden ved å hjelpe andre som førte meg inn i Røde Kors. Det begynner som en hobby, men vokser seg fort til en livsstil. Det er sosialt i Røde Kors. Man treffer mange mennesker som gir mye av seg selv. Alle er med for å gjøre en innsats, og vi deler de samme verdiene. Drivkraften er gleden ved å hjelpe, mener han.
Han mener Røde Kors er et godt sted å være uansett hvor stort engasjementet er.
-Det er lett å være ny i Røde Kors. Du blir tatt godt imot, organisasjonen er flink til å finne verdifulle oppgaver til deg og det er aktiviteter som er tilpasset alle aldersgrupper. Graden av engasjement er opp til deg selv. Noen har mange timer å legge ned, andre har ikke så mange, men i Røde Kors er alle timer like viktige, sier Henrik Bie Paulsen.


Amalie Dias (16)
Representerer Kverneland Røde Kors Ungdom (RKU).
-Kverneland RKU er en nokså liten gruppe. Det er fint å være på årsmøtet og treffe folk fra andre grupper. Man får mange nyttige innspill og reiser hjem med mer inspirasjon. Vi prøver også å være med på turer og arrangementer med andre RKU-grupper. Jeg har blitt kjent med mange som kommer fra andre steder, men som deler mine interesser, sier Amalie Dias.
Kverneland RKU har 7-8 aktive medlemmer i alderen 15-20 år. Amalie Dias har vært aktiv i tre år. Hun er nestleder i gruppen.
-Vi møtes en gang i uken. Vi møtes både for å lære noe og for å ha det sosialt sammen. Målet er å finne tema som fenger ungdom og å lære litt om alt det Røde Kors driver med. Etter å ha vært med i RKU, vet medlemmene mer om hva de kan engasjere seg i videre i Røde Kors, sier hun.
-Dessuten er vi med hjelpekorpsgruppen fra Kverneland på enkelte oppdrag. De har blant annet sanitetsvakter på alpinsenteret på Gilja og på russetreffet i Kongeparken, forteller Amalie Dias.


Karina Johannesen (22)
Representerer Sauda Røde Kors hjelpekorps.
Karina Johannesen har vært med i Røde Kors i 10 år. De siste 5-6 årene har hun vært aktiv i hjelpekorpset. Hun er i dag leder for hjelpekorpset i Sauda.
-Det har blitt mer reising etter at jeg ble korpsleder, men jeg har også blitt kjent med mange som er med i hjelpekorps andre steder. Vi har et godt samarbeid med andre hjelpekorps, mener hun.
Hjelpekorpset i Sauda har 10-15 aktive medlemmer og en del andre som står på alarmliste. De har oppgaver på fjellet om vinteren og på sjøen om sommeren, i tillegg til å være sanitetsvakter på arrangementer utenom.
-Vi har medlemmer fra 16 år og opp til over 50+. Rekrutteringen av nye medlemmer kommer stort sett fra Røde Kors Ungdom. Det er veldig positivt, men vi skulle gjerne sett at flere meldte seg til tjeneste i voksen alder også, sier hun.
-Vi har blant annet hytte på fjellet og trener på skuterkjøring. Det er en fordel å være glad i friluftsliv, men vi har også medlemmer som foretrekker å bemanne sentralen vår eller gjøre andre oppgaver, sier Karina Johannesen.


Egil Foss Lervik (16)
Representerer Haugesund Røde Kors Ungdom.
Egil Foss Lervik har bare vært med i RKU i litt over et år, men er allerede rådsmedlem både i Haugesund og i Rogaland. Det hadde han ikke sett for seg da han stilte opp på sitt første møte i RKU.
-Jeg trengte egentlig bare noe å fylle fritiden min med, og det var mora mi som sendte meg av gårde første gangen. Jeg kjente ingen, men ble tatt veldig godt imot. Jeg har sikkert fått 50 nye venner i Røde Kors. Den sosiale biten har vært veldig bra. Jeg trives veldig godt og har engasjert meg mye mer enn jeg trodde på forhånd, forteller han.
Gjennom de ukentlige møtene i RKU får han også gjort seg bedre kjent med hvilke aktiviteter han kan velge å engasjere seg i videre i Røde Kors. Han har allerede blinket ut hva som er mest interessant.
-Jeg har veldig lyst til å bli med i hjelpekorpset. Jeg har alltid interessert meg for hjelpe- og redningsarbeid, og jeg er glad i friluftsliv, sier Egil Foss Lervik.


Linda Haukeland (16)
Representerer Sauda Røde Kors Ungdom.
Linda Haukeland ble nylig valgt som leder for RKU i Sauda etter å ha vært med i gruppa i et par år.
-Vi er en kjempegod gjeng som har det veldig sosialt sammen. Vi er 10-11 som utgjør den mest aktive kjernen, men det er en del andre som går på skole andre steder og som er mer av og på. Vi er en sammensveiset gjeng, men vi kunne gjerne vært enda flere, sier hun.
Linda Haukeland hadde flere venner som var med i RKU før hun selv ble medlem. Broren hennes begynte også før henne. Det de fortalte, gjorde at hun fikk lyst til å begynne selv. Hun har ikke angret på det, selv om engasjementet i Røde Kors tar mye tid.
-Jeg trives veldig godt. Selv om det sosiale er viktig i RKU, lærer vi også mye. Vi møtes en gang i uka, men i Sauda har vi et spesielt samarbeid med hjelpekorpset i tillegg. De fleste fra RKU er også under opplæring i hjelpekorpset. Det betyr at vi møtes to ganger i uka, forteller Linda Haukeland.

Redaktør -

Nyheter

Speilvendte øyeblikk

Speilvendte øyeblikk

Dikt og naturbilder som til sammen speiler ...

Ser deg

Ser deg

Refleksjon rundt det som er verdifullt for ...

Stor ulv, blødende sår

Stor ulv, blødende sår

Fokus på omsorgssvikt

Nakken - det svake punkt - Opplag 2

Nakken - det svake punkt - Opplag 2

Mange sykdommer, én årsak: Den ustabile ...

Mutter, skrujern og teip

Mutter, skrujern og teip

I Kjerstis små snutter ser vi verden ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...