Ungdom med kronprinsen på laget

13.08.2012
Ungdom med kronprinsen på laget
Ungdommene i Haugesund Røde Kors Ungdom har samlet inn håndavtrykk mot mobbing. Her gir spillerne i FK Haugesund sitt bidrag.

På nyåret startet Haugesund Røde Kors Ungdom en kampanje mot mobbing. Nå drar de på skolebesøk og har samlet inn over tusen håndavtrykk med underskrift mot mobbing, inkludert kronprinsens! I ekte Røde Kors-stil gjør ikke ungdommen forskjell på folk: Om du er kronprins, fotballstjerne eller 7. klassing er håndavtrykket ditt like velkomment.

Det er tydelig at ungdommen har funnet et tema som engasjerer flere enn bare de som er med i Haugesund Røde Kors Ungdom. Da de nylig besøkte treningen til Fotballklubben Haugesund for å få spillernes håndavtrykk og underskrifter, sa lagets kaptein, Per Morten Kristiansen: - Dette er vi selvsagt med på. Det er en fantastisk sak, så det er en selvfølge!

 

Mer enn bare underskrifter

Men kampanjen handler om mer enn underskifter. Ungdommen drar også på skolebesøk med en film de har laget selv, med et budskap om å få slutt på all mobbing. Filmen blir beskrevet som ”sterk” av lærerne, og har ført til tårevåte øyne hos elever ved flere skoler allerede. Og det er faktisk venteliste for å få besøk for tiden, så det er ingen tvil om at ordet har begynt å spre seg om at ungdommen gjør en god jobb.

 

Maskotten Mathias

Med seg på alt de gjør, har de maskotten sin, Giraffen Mathias. Han er en blitt en trofast følgesvenn, fordi giraffer har lang hals som gjør at de kan få overblikk over situasjoner, i stedet for bare å se det som er rett foran seg. I tillegg har giraffer store ører, så de er gode lyttere. Med andre ord er det en svært passende maskot for denne gjengen, som jobber for å bli kvitt mobbing.

Så hva er planen, hva skal de gjøre med alle disse håndavtrykkene, da? De skal sys sammen til et stort banner og bæres i folketoget i Haugesund på 17. mai. Men banneret er allerede så stort at Røde Kors Ungdom har måttet rekruttere Røde Kors Friluft med på bæringen. Og slik det ligger an nå, har de nok en stor jobb foran seg med å rekruttere flere innen 17. mai, med alle håndavtrykkene de fortsatt samler inn.

 

Langt fra ferdige

Hva som skjer med banneret etter folketoget, er ikke godt å vite. Det som derimot er sikkert, er at de er langt fra ferdige med jobben enda. Det er fremdeles mange som daglig blir utsatt for mobbing. Og det er fremdeles mange som trenger å høre historien Haugesund Røde Kors Ungdom har å fortelle.

 

 

 

 

 

Faktaboks:

Foreløpig har følgende satt sitt avtrykk mot mobbing:

 

Kronprins Haakon

Fotballklubben Haugesund (FKH)

7. klasse Gard Skole, Haugesund

7. klasse Kopervik Skole, Karmøy

Shoppere på Amanda Storsenter, 240 håndavtrykk

Haugesund Røde Kors Omsorg

Barnas Røde Kors i Haugesund

Haugesund Røde Kors Friluft

Haugesund Røde Kors Ungdom

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...